16-årig jente advarer: Ble nesten blind av dette skjønnhetsproduktet

14/02/2017 16:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Tylah Durie
Foto: Tylah Durie
En ung student mistet nesten synes etter en feilslått skjønnhetsbehandling. Nå advarer hun andre.

For mange kvinner er farging av vipper og bryn et daglig gjøremål, og når man i tillegg studerer til å bli kosmetolog, kan en slik behandling kategoriseres som en rutine.

Slik forholdt det seg i hvert fall for 16-årige Tylah Durie fra Victoria i England, da den unge kvinnen nylig kastet seg ut i å farge vipper og bryn. Det skriver Metro.

Den 16-årige kosmetologstudenten benyttet seg av merket 1000 Hour, et merke som kan kjøpes atskillelige steder på nettet. Etter behandlingen la den unge jenta seg til å sove. 

Foto: Tylah Durie

Foto: Tylah Durie

Men 30 minutter etter behandlingen våknet hun brått da hun merket at noe var veldig galt.

For med ett begynte en sviende og brennende fornemmelse å bre seg i og rundt øynene hennes. 

Den unge jenta hadde fått en allergisk reaksjon, og plutselig hadde begge øynene hennes hovnet så mye opp at hun ikke klarte å se. Samtidig var den brennende følelsen nesten uutholdelig. 

 

- Jeg var nesten blind da jeg våknet på grunn av den allergiske reaksjonen. Øynene mine var hovne som store ballonger, og jeg gråt og skrek, har Tylah Durie fortalt.

- Det var akkurat som å få sand kastet i øynene og uten å være i stand til å få det ut. Samtidig skar det som et barberblad mot øyenbrynene mine, forteller hun. 

Foto: Tylah Durie

Foto: Tylah Durie

Tylah Durie ble tatt brakt til sykehuset, hvor hun fikk behandling for de stygge brannskadene. 

- Øynene mine var stort sett lukket på grunn av hevelsen, og jeg kunne nesten ikke se fordi det rant puss ut av øynene mine, forteller Tylah Durie, som samtidig innrømmer at hun ikke hadde tatt en allergitest før hun brukte produktene. 

I ettertid har legen fortalt at Tylah Durie var utrolig heldig som ikke ble permanent blind av de alvorlige brannskadene.

- Jeg gjennomgikk ufattelige smerter bare ved å farge vippene og brynene mine, så det kommer jeg aldri til å gjøre igjen, Tylah Durie, som i ettertid har oppfordret andre til å ta en allergitest før man kaster seg ut i ukjente skjønnhetsprodukter.