22-åring ble kidnappet av kjæresten: Først nå har hun sagt sitt første ord

13/09/2023 11:30

Emma Sletta

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
22 år gamle Angel Lynn fikk alvorlig hjerneskade mens hun prøvde å flykte fra sin voldelige og kontrollerende kjæreste. Selv om hun gjør liten fremgang, er det fortsatt en lang vei å gå tilbake til livet for den unge kvinnen.

Angel Lynns liv tok en alvorlig - og deretter hjerteskjærende - vending da hun datet Chay Bowskill.

I begynnelsen virket han både søt og omsorgsfull, og akkurat som fyren British Angel hadde lett etter. Men etter hvert som tiden gikk, gikk sannheten opp for henne: Chay Bowskill var verken søt eller omsorgsfull. I stedet var han ond, kontrollerende – og voldelig.

Da Angel prøvde å flykte fra ham, ble tragedien så total: Under flukten ble hun kastet ut av en bil i høy hastighet - og satt igjen med forferdelige og livsendrende hjerneskader.

Den grufulle hendelsen fant sted i september 2020, men selv om det har gått mer enn tre år, er hun fortsatt dårlig inkludert.

Det er faktisk først nå at den nå 22 år gamle kvinnen har sagt sitt første ord.

Det skriver det britiske mediet Sky News.

Angels mor, Nikki, trodde aldri at hennes en gang sprudlende datter ville gjenvinne evnen til å snakke. Men her om dagen kom et lite lyspunkt i den ellers mørke historien om Angel.

Da Nikki besøkte datteren på sykehuset, utbrøt datteren "mamma". Det er det første ordet Angel har sagt siden angrepet for tre år siden.

– Jeg kom gående inn og hun mumlet. Jeg sa til henne: "Engel, hvis du kan lage de lydene, kan du også si noe". Og det var på den tiden hun plutselig utbrøt det. Jeg ante ikke at hun plutselig skulle si noe. Jeg trodde hun aldri ville snakke igjen, sier den hardt rammede mammaen i et intervju med ITVs Good Morning Britain. 

Til tross for den nye fremgangen, er det fortsatt en veldig lang vei å gå til noe som ligner livet før tragedien. Før ulykken drømte Angel om å bli forsker. I dag er den drømmen satt på vent på ubestemt tid.

På grunn av de store talevanskene kommuniserer Angel ved hjelp av en iPad. Gjennom den har hun fortalt moren at hun ønsker seg en «grå Audi». I tillegg kan Angel nå bruke tommelen til å svare «ja» eller «nei» ved å peke tommelen enten opp eller ned, har moren tidligere fortalt Mirror.

Den forferdelige tragedien skjedde 17. september 2020. På den tiden hadde den da 19 år gamle Angel forsøkt å slå opp med kjæresten sin - men uten å lykkes.

Da kjæresten skjønte at hun ville gå fra han, så han rødt. Han kidnappet Angel og kastet henne bak i en hvit varebil kjørt av vennen hans.

Etter dette utspilte det seg et sant drama, som kulminerte da Angel ble kastet ut av bilen mens den kjørte i rundt 90 kilometer i timen. Det var i denne sammenhengen at Angel satt igjen med livsendrende hjerneskader.

Foto: Privat

Kidnappingen fant sted i den lille byen Loughborough, en forstad til Leicester i England. Deretter ble både kjæresten og kameraten arrestert.

I tillegg til kidnappingssiktelsen ble Chay Bowskill også siktet for tvang og kontrollerende atferd, samt for å ha hindret politiets arbeid.

Kjæresten ble dømt til syv og et halvt års fengsel.

Vennen slapp unna med 21 måneders fengsel.

I mellomtiden kan Angel se frem til et liv som har forandret seg for alltid.