37-åring fikk alvorlige brannskader etter eggetriks: Nå advarer hun andre

13/06/2023 15:30

Emma Sletta

Viralt
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Shafia Bashir advarer nå etter at hennes forsøk på å posjere et egg gikk fryktelig galt.

Å koke egg inne i mikrobølgeovnen kan være farlig. Gyllen i egget kan overopphetes og potensielt eksplodere, noe som kan føre til alvorlige forbrenninger hvis den kommer i kontakt med huden, skriver Sosialnytt.

Til tross for advarsler om å unngå å koke egg inne i mikrobølgeovnen, er det i disse dager et populært "triks" på TikTok der det hevdes at man kan lage posjerte egg ved hjelp av denne metoden.

En av dem som har prøvd dette «trikset» er Shafia Bashir.

Ifølge Daily Mail advarer hun nå andre om faren ved det. Hun har pådratt seg alvorlige brannskader og viser hvordan ansiktet hennes har skallet av som et resultat av hennes forsøk på å posjere et egg inne i mikrobølgeovnen.

Det skriver Sosialnytt.

37 år gamle Shafia Bashir helte først litt kokende vann i et krus og tilsatte deretter egget. Hun plasserte den i mikrobølgeovnen, og etter noen minutter var egget tilsynelatende kokt, hvoretter Shafia tok det ut.

Men i det øyeblikket hun stakk en skje i egget, sa plutselig Bang med et høyt torden, og egget eksploderte rett i ansiktet hennes. Hele høyre side av ansiktet hennes ble brent.

37-åringen beskriver det som den mest uutholdelige smerten hun noen gang har opplevd.

Shafia Bashir ble umiddelbart innlagt på legevakten, hvor hun fikk behandling for brannskadene. 12 timer etter hendelsen delte hun en video på TikTok for å advare følgerne sine mot å prøve det populære trikset og fortalte at smertene fortsatt var voldsomme.

Heldigvis har hun nå blitt helt frisk. Sårene har endelig grodd. Men hun oppfordrer andre som vurderer å prøve trikset til å tenke nytt.

– Jeg vil bare ikke at noen andre skal oppleve det, for det er en trend på TikTok. Det var den mest uutholdelige smerten i mitt liv. Det var skummelt og ekstremt vondt, sier hun.

Shafia er ikke den eneste som har hatt en dårlig opplevelse med å koke egg inne i mikrobølgeovnen.

En annen TikTok-bruker har også delt lignende erfaringer.

Sykepleieren Alice Seymour fra Manchester fikk så store brannskader at hun måtte legges inn på sykehus. Hun fortalte Daily Mail at hun ville ha blitt blind hvis hun ikke hadde brukt briller.

Etter at egget eksploderte i ansiktet hennes, ble hun tvunget til å være hjemme fra jobb i en måned slik at brannskadene kunne leges.