6 år gamle Peter forsvant for 20 år siden: Nå har faren hans avslørt det utenkelige

10/04/2017 11:30

Anniken Hauge

Viralt
Shutterstock
Shutterstock
I 1997 forsvant den bare seks år gamle Peter sporløst fra sitt hjem på Hawaii, og siden har saken høstet stor oppmerksomhet flere steder i USA.

Umiddelbart etter gutten forsvant, ble foreldrene hans nemlig gjort til hovedmistenkte i saken, men da det manglet avgjørende bevis, er den mystiske saken aldri blitt oppklart.

Inntil nå.

For i forrige uke erklærte faren til den unge gutten, Peter Kema Sr., seg endelig skyldig i å ha drept sønnen sin. Det skriver Hawaiitribune-herald.com.

Ikke lenge etter at Peter Jr. hadde blitt meldt savnet i 1997, ble det snakk om at foreldrene stod bak forsvinningen, og at gutten gjennom lengre tid hadde blitt utsatt for vold og misbruk.

Allerede i 1996 anklaget familiemedlemmer Peter Kema Sr. for å misbruke sønnen sin. Det ble blant annet rapportert om at gutten hadde fått en alvorlig skade i armen, hvilket hadde resultert i et så dypt sår at man kunne stikke en finger inn i det. Allikevel ble ikke gutten behandlet på akutten, meddeler anklager hos Hawaii County Deputy, Ricky Damerville.

 

Guttens mor Jaylin Kema skaffet heller ikke sønnen sin legehjelp, da hun visstnok skal ha vært redd for mannen sin. 

Senere har parets datter, som den gang bare var fire år, forklart at hun mellom mai og juni 1997 så moren prøve å redde Peter Jr. fra faren. Dog uten hell. Jenta har også fortalt at hun senere så broren sin ligge i en kasse.

Anklager Ricky Damerville er overbevist om at gutten døde etter å ha gått i septisk sjokk, som en konsekvens av manglende behandling for skaden i armen.

Foto: Hawaii County Deputy

Foto: Privat

Peter Kema Sr. fortalte etter guttens forsvinning at han tidligere hadde tatt med sønnen sin fra Big Island til øya Oahu, hvor han hadde adoptert ham vekk til en kvinne ved navn ’Aunty Rose Makuakane’.

Politiet har siden ikke vært i stand til å spore opp denne kvinnen. 

Etterfølgende ble gutten en sann mediefigur, og under navnet ’Peter Boy’ ble han ansiktet for en kampanje om forsvunnede og mishandlede barn. Det ble blant annet trykket plakater og klistremerker med guttens ansikt og ordene: ’Hvor er Peter?’

 

Først i fjor lykkes det politiet å skaffe nok beviser til at man kunne reise sak mot foreldrene.

Denne rettsaken fikk moren, Jaylin Kema til å erklære seg skyldig. Hun ble idømt et års fengsel mot at hun gikk med på å vitne mot mannen sin.

Det har nå resultert i at Peter Kema Sr. har innrømmet at han er ansvarlig for sønnens død og forsvinning.

Han er blitt idømt en straff på 20 års fengsel, samt en mulighet for straffereduksjon hvis han avslører for myndighetene hvor han har gjemt liket av sønnen sin.

Hvis Peter Kema Sr. ikke samarbeider, vil anklagemyndigheten forlange minst 25 års fengsel-

- Denne saken er ikke over før vi finner liket, forteller Ricky Damerville.