6 grunner til å holde godt fast i barndomsvennen din

23/11/2016 11:45

Anniken Hauge

Viralt
Holder du fortsatt kontakten med barndomsvennene dine? Her får du i hvert fall 6 gode grunner til hvorfor du bør gjøre det!

Husker du venninnen din fra barneskolen? Hun du var bestevenn med i mange år, men som du med tiden har sklidd vekk fra?

Hun burde du kanskje vurdere å gjenoppta kontakten med, for det er faktisk mange gode grunner til å holde fast ved barndomsvennene dine. Det skriver danske Søndagsavisen.

Det er mulig at dere i dag lever to vidt forskjellige liv.

Du har kanskje flyttet til storbyen, mens hun for lengst har kjøpt seg hus nære der dere vokste opp. Du har utsatt barn og satset på karrieren, men hun allerede er gift, har to barn og en tredje på vei. Og mens du drikker kaffe latte og drinker i helgene, er hun mer klar for familiekos og det nære og kjære. 

Men på tross av ulikhetene og årene dere har vært fra hverandre, så bør du allikevel verne om vennskapet deres. 

For barndomsvenner er nemlig noe helt unikt, og det kan de som har dem skrive under på.

Det finnes nemlig en hel del fordeler med å ha barndomsvenner: 

1. Du kan være deg selv: Som barndomsvenner har man fulgt hverandre fra barn til voksen, og derfor vet din mangeårige venn best av alle hvem du er. Det er derfor ingen grunn til å prøve å være en annen en deg selv, hvilket er utrolig befriende.

2. Personen kjenner familien og bakgrunnen din: Som sagt har dere fulgt hverandre opp gjennom årene, og barndomsvennen din kjenner derfor både familien, vennene og bakgrunnen din. Derfor vet dere også hvor hverandre kommer fra, hva dere har bagasjen og hva dere har vært igjennom. Det er ofte en gave i et vennskap, for på den måten kan dere være hudløst ærlige overfor hverandre. 

3. Minner: Vennskap er i stor grad bygget på minner – både de gode og de dårlige, og siden deres felles minner går tilbake til de tidlige årene av livene deres, har dere et perfekt utgangspunkt for et sterkt vennskap. Og er dere ved å gjenfinne vennskapet deres, så vil de mange barndomsminnene deres helt sikkert hjelpe dere på vei. 

4. Dere har fulgt hverandres utvikling: Det er lett å selge inn en bestemt del av personligheten til nye bekjentskap, men bare dine gamle venner vet hvem ditt sanne jeg er og hvem du alltid har vært. De har fulgt utviklingen din, og kan derfor forholde seg til både barndommen din, ungdomsårene og voksenlivet ditt. 

5. Dere har formet hverandre: Kjernen i et barndomsvennskap ligger heldigvis i at vennskapet går begge veier. Det betyr at du kjenner henne like så godt som hun kjenner deg.  Dere har nemlig tatt del i å forme hverandre, og vil fortsette å gjøre det ved å holde vennskapet deres i live. Har man problemer eller ting som plager en, så er det often ens eldste venner man betror seg til, og den ærligheten og hjelpen som dere finner i hverandre, er også med på å forme og styrke dere – både som venner og som mennesker. 

6. Diversitet er bra: Hvis dere tilhører gruppen venner som har glidd fra hverandre med årene, så er det på tide å finne sammen igjen. Og la dere endelige ikke avskrekke av at dere i dag befinner dere vidt forskjellige steder i livet. Diversitet og forskjeller er bare en god ting i et vennskap, og det skal mer til enn barn, jobb og bopæl for å atskille dere. De to forskjellige retningene som livene deres har tatt,  betyr ikke at dere ikke fortsatt kan snakke, lytte og glede hverandre, slik som bestevenner gjør.  Det betyr bare at dere tvinger dere selv til å utvide horisonten deres og lære noe nytt om livet omkring dere.