6 ting som skjer med kroppen din når du har for mye sex

08/05/2017 15:30

Anniken Hauge

Viralt
Det kan faktisk la seg gjøre å ha FOR mye sex. Du risikerer å utsette kroppen din for litt av hvert, hvis du har veldig mye sex.

Man sier at sex er sunt, og mange har sikkert vanskeligheter med å forestille seg at noe så deilig kan bli problematisk i store mengder. 

Men faktisk så kan FOR mye sex ha negative konsekvenser. Det skriver svenske Expressen.

1. Urinveisinfeksjon
Når du har sex så øker det risikoen for at det kommer bakterier opp gjennom urinrøret og inn i blæren. Det skyldes at urinrøret er plassert ved siden av skjeden. Jo mer sex du har, desto større risiko for å få en infeksjon i urinveien, i følge Mary Jane Minkin, som er professor ved American University of Yale.

2. Mindre nytelse
Som med mange andre ting, så setter man mindre pris på det når man får mye av det. Hvis du har mye sex, risikerer du i følge et studie fra Carnegie Mellon University at spenningen etterhvert forsvinner og at nytelsen blir mindre. 

3. Smerter i underlivet
Du kan faktisk få for mange orgasmer. Hvis du ejakulerer flere ganger hver dag over en lengre periode, anbefaler legen Jonathan D. Schiff fra Mount Sinai Hospital i New York at du tar en orgasme-pause. Du risikerer nemlig å føle ubehag i vaginaen din eller rundt om penisen din. 

4. Vondt i ryggen
Hvis du har mye sex, så risikerer du at få skader som ved andre former for mosjon. Det kan for eksempel være smerter i ryggen, hvilket risikoen stiger for å få jo eldre du blir. I følge legen Michael R. Mars er problemet ‘sannsynligvis mer utbredt enn leger og pasienter erkjenner’.

5. Hjerteinfarkt
Personer som er overvektige eller tidligere har hatt hjerteinfarkt, bør være litt forsiktige i forhold til å ha mye sex. For selv om sex skal styrke hjertet, så er det også en risiko for at du kan få et hjerteinfarkt. Forskning tyder på at risikoen for hjerteinfarkt er høyere én time etter sex, end den ellers er.

6. Dehydrering
Kroppen har behov for masse væske. Det gjelder like mye når man har sex som når man trener på et senter. En god omgang får kroppen til å produsere mye svette, og dermed mister man mye væske. Hvis du ikke sørger for å holde væskebalansen din riktig, så risikerer du i følge The New Health Advisor i verste fall å bli dehydrert.

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.