6 veldig viktige ting man lærer av å ha en lillesøster

08/08/2016 23:00

Anniken Hauge

Viralt
Denne går ut til lillesøs.

Jo, det var jo noen år da man vokste opp, hvor det på ingen på måte føltes som en velsignelse å ha fått en lillesøster. 

“Du er jo eldst” var åpenbart grunn nok til at man bare skulle legge seg ned og ta imot erting av verste sort.

Det viste seg riktignok senere at de gamle hadde rett i mange av deres foreldre-budskap: “En dag vil du takke oss for at du har fått en søster.”

For uansett hvor irriterende du syntes søsteren din var da dere var små, så ville man aldri kunne unnvære henne nå. 

Det er noe helt spesielt å være velsignet med en lillesøster, og derfor har vi listet opp seks ting man lærer av å ha en. 

1. Hvordan man er beskyttende.
Få mennesker kan gi en så stor trang til å beskytte som ens lillesøster. Hvis det er en eller annen som våger å gjøre ens yngre søster noe, så skal de virkelig få se hvilke ninja-triks du ha på lager

2. Man lærer å være mer glad i andre enn man er i seg selv.
Det finnes ikke noe som er ens hjerte til å smelte som en lillesøster. Man er villig til å gjøre alt i verden for at hun er lykkelig og har et godt liv

3. Å lure foreldrene på nye måter.
En søster er også en stor inspirasjonskilde til hvordan man håndterer de gamle. Du tror at du har brukt alle triksene i boka, men så kommer lillesøster på banen. Uten å nesten løfte en finger har hun fått lov til å låne bilen, ha lengere utetid enn deg eller dra til Sunny Beach. Det trikset må bare prøves!

4. Å rett og slett gi litt faen.
Det er vanskelig, og for eldre søsken krever det ofte litt mer øvelse. Men lillesøsteren din er virkelig den som har fått ‘cruise’ litt på den bølge. Grepet er løsnet litt fra foreldrenes side, og hun er på samme måte blitt litt friere selv. Det kan man lære mye av.

5. Å treffe bedre valg.
Når man føler at der er en som kikker en over skulderen, så blir det fort til at man tar seg sammen litt. Hvis man skal være et forbilde – om det karreiere, kjærlighet eller livsvisdom det er snakk om – få føles det bra å gå foran som et godt eksempel.

6. Å ha familie som også er som venner.
Det er noe helt spesielt med å ha vokst opp sammen, som gjør at man har en dypere forståelse av hverandre. Hvis man er heldig, så har man fått en venn for livet da ens lillesøster ble født. Det er virkelig noe å være takknemlig for. 

Les også: Så er det avgjort: Den yngste av barna i søskenflokken er foreldrenes favoritt