8 store feil mange menn begår i parforhold

08/01/2018 13:45

Anniken Hauge

Viralt
Hvis du kjenner igjen fler av disse punktene, bør du kanskje vurdere hvor bra forholdet deres egentlig er.

Det er få ting som er bedre enn å være en del av et godt parforhold. Men noen ganger krever det hardt arbeid og engasjement for at det skal gå på skinner..

Hvis parforholdet ikke er helt på topp, kan det kanskje skyldes en av disse årsakene.

Yourtango har samlet en rekke feil mange menn begår i parforhold. 

1. Du er ikke tilstedeværende.
Evnen til å være tilstede er en utrolig viktig egenskap hos en god partner. Hør etter hva hun sier, spør om dagen hennes og vis interesse for de tingene som er viktige for henne. Det høres kanskje litt banalt ut, men mange glemmer viktigheten av å vise nærvær overfor sin bedre halvdel.

2. Du er for selvopptatt.
En viktig del av et velfungerende parforhold er evnen til å ta hensyn til hverandre og fungere som en del av en helhet. Det er naturligvis også vigtig at man anser seg som to selsvstendige individer. Men parforholdet får trange kår hvis man ikke evner å tenke tosomheten inn i hverdagen. Det betyr også at man av og til må gjøre npe for partneren sin, selv om man har mer lyst til å gjøre noe annet.

3. Du verdsetter henne ikke.
Alle har behov for å føle seg verdsatt – ikke minst av sin bedre halvdel. Legger du merke til det når hun gjør noe fpr deg? Setter du pris på det hvis hun lager en god middag til deg eller gir deg et hyggelig komplement? Og husker du å vise henne at du setter pris på det? Det betyr garantert mer enn du tror.

4. Du ved ikke hva du vil med livet ditt. 
Det kommer et punkt i de fleste mennneskers liv hvor de har behov for å ha en følelse av hva som skal skje i fremtiden. Vil du bli gift? Ha barn? Drømmer du om et hus på landet, eller kanskje en leilighet i byen? Som par er det viktig å kunne snakke om disse tingene og være noenlunde enige om hviken retning man ønsker for fremtiden sin. Ellers risikerer man å brenne seg kraftig.

5. Du prioriterer henne ikke.
Det kan være du har en travel hverdag med jobb, hobbyer og gode venner. Det er sunt å ha sine egen interesser, selv om man er en del av et parforhold. Men selv om det skal være plass til de tingene som er viktige for deg, bør du også prioritere forholdet til partneren din. Selv om du ser henne ofte, må du ikke glemme å sette av kvalitetstid med henne. Inviter henne ut på middag, få noen til å passe barna, lag en deilig middag til henne eller noe annet som får henne til å føle seg verdsatt.

6. Du anerkjenner ikke følelsene hennes.
Det kan godt være at du og partneren din ikke alltid er på bølgelengde når det kommer til følelsene dere. Men selv om du ikke føler det på samme måte, er det fortsatt viktig at du anerkjenner hennes følelser. Hvis du ikke tar høyde for hvordan hun har det, kommer hun ikke til å føle seg forstått.

7. Du bryter tilliten hennes.
Gensidig tillit er altavgjørende for at et parforhold fungerer bra. Derfor er det utrolig viktig at man gjør seg fortjent til tilliten, og pleier den så den består. Respekter grensene hennes og snakk om det hvis dere ikke er enige om hvor de bør gå. 

8. Du gjør henne usikker.
Trygghet er en viktig del av ethvert godt parforhold. Det er veldig viktig at hun føler at du støtter henne. Sørg for at hun vet at du alltid er der for henne. Da vil hun føle seg bedre tilpass i foholdet deres.