87-årige Patrick hadde bare noen få dager igjen å leve: Her får han sitt siste ønske oppfylt

10/09/2017 11:30

Anniken Hauge

Viralt
Patrick hadde bare ett ønske, og det ville personalet gjøre alt de kunne for å oppfylle.

På et hospits ser man alle skjebner og alle mennesker, som kan nyte livet på sine siste dager med familie, venner og et omsorgsfullt og kjærlig personale. 

For 87-årige Patrick Saunders fra Devon i England, så var det nettopp den siste tiden på et hospits som skulle bringe en endelig glede for den sengeliggende pasienten. Det har North Devon Hospice skrevet om på sin hjemmeside

- Hans lidenskap for hester var veldig tydelig, og det hadde vært en stor del av livet hans, sier sykepleieren Cathy Whattingham.  

Siden Patrick Saunders var sengeliggende, var det ikke mulig med en ridetur, men sykepleierne fant en annen smart løsning. 

Ved siden av hospitset lå det nemlig et dyreinternat hvor det befant seg dyr som hadde blitt reddet, og en kort telefon var alt som skulle til før planen var på plass.

Derfor kunne sykepleierne kjøre Patrick Saunders ut i bakgården i sykesengen, hvoretter en av sykepleierne kunne hente den brune hingsten Victor.

Patrick Saunders måpte ved synet av hesten, og lyste opp i hele ansiktet. Fra sengen fikk han mulighet til å klappe hesten på mulen og gi den masser av gulrøtter, epler og et par godbiter i form av små mintpastiller hvilket hesten likte spesielt godt. 

- Jeg kommer aldri til å glemme Patricks smil da han strøk hesten over mulen. Man så hvordan de hadde et helt spesielt bånd til hverandre, og det er sånne opplevelser som gjør det helt spesielt å jobbe på et hospits, sier Cathy Whattingham. 

Patrick Saunders døde tre dager senere, men for familien og særlig Patrick Saunders datter, var den siste tiden lykkelig. 

- Da de fortalte meg at han skulle få besøk av en hest, trodde jeg han skulle se den fra en balkong. Jeg hadde aldri forestilt meg at han ville kunne komme så nære. Det er en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme, sier datteren Jayne Saunders. 

- Vi kan ikke gi pasientene våre flere dager å leve, men vi kan gi noe å leve for de siste dagene, sier Cathy Whattingham. 

Se selv hvordan Patrick Saunders smiler over hele ansiktet i møte med hesten Victor. 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.