89-årig kvinne fikk lagt på bandasje av hjemmehjelpen: Legene blev forfærdede, da de tog den af

19/11/2016 08:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Privat foto
Foto: Privat foto
Den eldre kvinnen med demens fikk ikke skiftet bandasjen - på 15 måneder.

Det er ikke lett å passe på våre eldste borgere. Det er stor oppmerksomhet rundt hjemmehjelpen og om Fru Hansen nå også får den hjelp og pleie som hun har bruk for. 

For hvor mange ganger skal man egentlig dusje, støvsuge og vaske gulvet, når man ikke klarer det selv? 

Det er det mange meninger om, men som det rene minimum så skal hjemmehjelpen sørge for at borgerne har det godt og ikke lider, men det glemte hjemmepleien i veldig lang tid da de skulle passe den 89-årige Jean Sass, skriver Metro

En skramme utviklet seg til noe langt verre
Jean kom nemlig til å skjære seg, da hun gik inn i en rullator i den beskyttede boligen hvor hun bor i den britiske by Merseyside. 

Personalet ga henne en bandasje på såret, og lot den sitte de neste 15 månedene, da den dement-rammede kvinnen ikke selv klarte å gjøre noen oppmerksom på at bandasjen måtte skiftes. 

Foto: privat foto

Da var det allerede for sent, og kvinnen måtte legges inn med en infisert arm, som hadde spredt infeksjonen i kroppen hennes - til all kritikk, mener sønnen hennes Paul: 

Foto: privat foto

- Bandasjen var lagt så stramt at legene måtte klippe den av. Mamma skrek av smerte, og lukten var åpenlyst forferdelig. Legene sa at det skyldtes en feil lagt bandasje, hvor det hadde blitt lagt vatt inn i det åpne sår, og det forstod de ikke, sier sønnen. 

Det er det groveste eksempelet på en lang rekke misforhold, hvor personalet har kastet klærne hennes i hauger på gulvet, gitt moren muggen juice og mat med nøtter i, selv om hun har allergi mot nøtter. 

Derfor vil familien nå anlegge sak, og firmaet som driver pleieboligen samt personalet vil ikke uttale seg om saken.