Advarer mot populær frisyre: Leger har dårlige nyheter for menn med knoll

28/01/2021 14:47

Emma Sletta

Viralt
Jared Leto har det, Leonardo DiCaprio har det, Jake Gyllenhall har det og Orlando Bloom er også på laget. Den berømte mannen bun er å finne på toppen av utallige kjendis hoder, og det er nå også vanlig i gaten scenen. Men nå eksperter har en veldig trist nyheter for alle menn med den populære frisyre. Det amerikanske nettstedet Science Mic rapporterer at det moderne håroppsettet kan føre til sykdommen 'trekkraft alopecia'. Hudlege Sabra Sullivan ser det ofte. Det er veldig, veldig vanlig. Jeg vil nok se det en eller to ganger i uken, forteller hun Mic. Lidelsen forårsaker tilbaketrukket hårgrenser og høye topper som en direkte konsekvens av at håret trekkes tett tilbake over en lengre periode. - Det trekker hårsekkene på en måte som håret ikke takler, forteller Sullivan Science Mic, og legger til at frisyren til slutt kan føre til at hårsekkene dør mens de skaper permanente arr. Eksperter sier at de har sett en økning i antall menn med lidelsen, men det påvirker også kvinner med en forkjærlighet for stramme hestehaler. - Når du har skadet hårsekkene dine, vil ikke håret vokse ut igjen, sier stylist Dennis Zuniga. Svensk førsteamanuensis og hudlege Lars Norlén erkjenner lidelsen. - Det er ikke noe nytt. Hvis du har en stram knoll over en lang periode, så i det lange løp dreper du hårsekkene, og da får du aldri mer hår der. Dette skjer ikke med alle, men det er ikke et uvanlig fenomen hos de som over lange perioder har stramme frisyrer, forteller han svenske Metro, og legger til at han ofte ser det hos menn som bærer en knoll, men at det er mest vanlig hos kvinner. Sabra Sullivan har noen råd til langhårede menn som elsker mannen bunstil. - Bare ikke gjør frisyren så stram. Du vil ikke ha en hårtransplantasjon senere i livet.    

Jared Leto har det, Leonardo DiCaprio har det, Jake Gyllenhall har det og Orlando Bloom er også på laget.

Den berømte mannen bun er å finne på toppen av utallige kjendis hoder, og det er nå også vanlig i gaten scenen.

Men nå eksperter har en veldig trist nyheter for alle menn med den populære frisyre.

Det amerikanske nettstedet Science Mic rapporterer at det moderne håroppsettet kan føre til sykdommen 'trekkraft alopecia'. Hudlege Sabra Sullivan ser det ofte.

Det er veldig, veldig vanlig. Jeg vil nok se det en eller to ganger i uken, forteller hun Mic.

Lidelsen forårsaker tilbaketrukket hårgrenser og høye topper som en direkte konsekvens av at håret trekkes tett tilbake over en lengre periode.

- Det trekker hårsekkene på en måte som håret ikke takler, forteller Sullivan Science Mic, og legger til at frisyren til slutt kan føre til at hårsekkene dør mens de skaper permanente arr.

Eksperter sier at de har sett en økning i antall menn med lidelsen, men det påvirker også kvinner med en forkjærlighet for stramme hestehaler.

- Når du har skadet hårsekkene dine, vil ikke håret vokse ut igjen, sier stylist Dennis Zuniga.

Svensk førsteamanuensis og hudlege Lars Norlén erkjenner lidelsen.

- Det er ikke noe nytt. Hvis du har en stram knoll over en lang periode, så i det lange løp dreper du hårsekkene, og da får du aldri mer hår der. Dette skjer ikke med alle, men det er ikke et uvanlig fenomen hos de som over lange perioder har stramme frisyrer, forteller han svenske Metro, og legger til at han ofte ser det hos menn som bærer en knoll, men at det er mest vanlig hos kvinner.

Sabra Sullivan har noen råd til langhårede menn som elsker mannen bunstil.

- Bare ikke gjør frisyren så stram. Du vil ikke ha en hårtransplantasjon senere i livet.