Advarer Spotify-brukere: Kontoen din kan bli stengt

05/09/2023 16:30

Sofie Hansen

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Spotify-brukere over hele verden har blitt advart om å følge en populær, men risikabel TikTok-trend ettersom abonnementsprisene for musikktjenesten stiger.

I slutten av juli satte Spotify opp prisene på alle sine abonnementer i det meste av verden – også i Norge.

Det er imidlertid ikke dyrt sammenlignet med USA, som betaler mest for å høre annonsefri musikk på Spotify.

Siden strømmegiganten hevet prisene, har søkefrasen 'Spotify Premium VPN' fått over 336 millioner visninger på TikTok. Men å følge denne trenden kan vise seg å være en enda dyrere feil enn å betale ekstraprisen.

En VPN, som står for Virtual Private Network, skjuler i hovedsak IP-adressen din. De kan brukes til å få en billigere abonnementspris ved å utgi seg for å ha en IP-adresse fra et annet land hvor prisene er lavere.

Abonnementsprisene er typisk basert på størrelsen på befolkningen i et land og gjennomsnittsinntekten per innbygger – noe som betyr at prisene kan variere betydelig, skriver The Sun.

VPN-er er også mot Spotifys retningslinjer. Spotify forbyr handlinger som omgår teknologier brukt av Spotify, dets lisensgivere eller tredjeparter, inkludert territorielle eller andre restriksjoner på tilgang til innhold brukt av Spotify eller dets lisensgivere.

Og brudd på Spotifys vilkår og betingelser kan føre til at kontoen din blir begrenset eller enda verre, blir stengt. Dette betyr at mer og mer alle spillelistene dine du har kjørt gjennom årene går opp i røyk.

I stedet for å bruke en VPN, er det lurt å revurdere abonnementsplanen din hvis du er bekymret for kostnadene.

Hvis du og vennene dine betaler for individuelle abonnementer, kan det være en idé å velge et familieabonnement som dere alle kan betale til.

Du kan også se etter muligheter for student- og familierabatter – eller lære å leve med annonsene på gratisversjonen av Spotify.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.