Advarsel fra tannlegen: Dette må du aldri gjøre når du pusser tennene

13/08/2023 06:30

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange av oss gjør det, men nå gir en tannlege en advarsel.

Det er en daglig aktivitet vi alle deltar i, så du skulle tro at vi alle kunne gjøre det riktig. Likevel hevder en tannlege at millioner av oss pusser tennene på en helt feil måte.

Tannlege Sahil Patel påpeker at han gjentatte ganger ser pasientene sine gjøre flere feil som potensielt kan skade munnhygienen deres.

Tilsynelatende er en av de vanligste feilene å fukte tannbørsten før du bruker tannkrem.

"Ved å gjøre dette fortynner du tannkremen. Tannkrem inneholder allerede den optimale mengden fuktighet. Hvis den er våt, vil den skumme raskere og få deg til å skylle den ut raskere," forklarer tannlegen.

Andre hyppige vaner han oppfordrer oss til å unngå inkluderer å pusse for hardt og velge tanntråd fremfor interdentale børster. Dette kommer frem av en artikkel i avisen The Sun.

"Ofte holder folk tannbørsten som en knyttet neve. Du skal ikke føle at du pusser tennene, da dette kan være for voldsomt," legger Sahil Patel til.

"Hvis busten sprer seg utover tannen, kan ikke tannbørsten rengjøre ordentlig. Børsten må holdes i rett vinkel mot tennene, og du bør ha lett hånd," utdyper han.

Han påpeker videre at grunnen til å velge mellomromsbørster fremfor tanntråd er at børstene kan nå de vanskelig tilgjengelige områdene.

"Dette gjør dem mer effektive enn tanntråd, og de kommer i forskjellige former og størrelser for å passe til munnen din," påpeker han.

Når det kommer til rekkefølgen på børsting, anbefaler Sahil Patel å starte bakfra.

"Baksiden av munnen er mest utfordrende å rengjøre, så jeg vil anbefale å starte der. Hvis du starter med fortennene og jobber deg bakover, er det større risiko for å hoppe over de bakerste tennene," råder tannlegen.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.