Advokat advarer: Derfor skal du ikke plukke opp penger som ligger på bakken

16/08/2023 06:30

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selv om det føles ut som lykkedagen din, om du finner penger på bakken, bør du ikke ta dem.

Det kan kanskje virke som din lykkedag om du finner litt ekstra penger på bakken til en godbit. Selv om det ikke lenger er i noen andres lommebok, er det fortsatt noen andres penger, og teknisk sett så stjeler du.

For noen år siden endte en kvinne opp med en flekk på kriminalregisteret etter at hun plukket opp 20 pund hun hadde funnet på bakken etter at CCTV så henne ta lappen.

Så mye som å finne litt penger på bakken kan lyse opp dagen din, de juridiske problemene er heller ikke verdt å ødelegge det over, og en juridisk ekspert har noen råd hvis du noen gang kommer i denne situasjonen.

Han forklarte at du ville bli ansett som 'skyldig i tyveri' hvis du prøvde å ta kontantene og rådet folk til å forsøke å returnere dem til den rettmessige eieren.

Dette kan bety å levere det til ansatte i en butikk hvis du fant det der, prøve å spore opp personen selv hvis du også fant en ID med pengene, eller gå til din lokale politistasjon for å levere den inn.

Filitti sa også at hvis du finner penger i en butikk og 'ikke stoler på en butikkeier', ikke legg dem i kassaapparatet, da kan du heller gå til nærmeste politistasjon.

På plussiden, hvis ingen kommer for å hente pengene etter 28 dager, kan du gå inn og hente dem igjen, selv om det er litt mindre spennende.

Han er ikke den eneste juridiske eksperten som sier at du virkelig trenger å ta "rimelige skritt" for å finne pengenes opprinnelige eier hvis du ikke vil havne i trøbbel med loven. Det er det LADbible skriver.

Advokat Martin Pizzey sa at du bør huske å be om kvittering på politistasjonen når du overleverer pengene, slik at du kan hente dem selv hvis ingen andre må hente dem.