Amanda advarer mot populær trend: Derfor blir du feit hvis du tar bilder av maten din

01/09/2023 20:30

Sofie Hansen

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå må du høre hvorfor du må passe på denne trenden.

"Wow, vent, jeg skal ta et bilde." Det er langt fra sjelden at den frasen blir ytret når man spiser på en kafé eller restaurant.

Her kan du ofte se både menn og kvinner som tar tak i mobilen og tar bilder av maten deres, før de tar opp kniv og gaffel og spiser.

Den spesielle typen fotografering er inspirert av bloggere på Instagram, som lager deilige bilder av avokadomat, cafe latte eller en ekstremt sunn salat med quinoa, som ville fått enhver seriøs bonde eller håndverker til å løpe rett til nærmeste grillbar.

Men det kan være en ekstremt dum vane å ta bilder av maten før måltid, sier den amerikanske helsebloggeren Amanda Meixner.

Med sitt siste innlegg på Instagram advarer hun andre kvinner og menn om å legge til flere unødvendige ingredienser på tallerkenen for å dele bildet på Instagram.

"Når folk skriver at de har holdt maten enkel og laget havregrøt, mens tallerkenen renner over av sjokolade, karamell og kakao herligheter. Men jeg har selv gjort meg skyldig i dette tidligere. At du prøver å gjøre maten din ekstra lekker for Instagram, mens porsjonsstørrelsen bare blir større», skriver Amanda Meixner under innlegget sitt.

Og det er langt fra den eneste gangen den personlige treneren har avslørt noen av de små triksene som gjør at porsjonene ser mer spennende ut enn de faktisk er.

Ofte kan bare en liten forskjell doble antall kalorier, og gjøre den deilige frokosten om til en kaloribombe. Men Amanda Meixner er heller ikke sjenert for å innrømme at hun selv har gått i fella og bruker mye tid på å forberede kostholdet – for bildenes skyld.

"Selv om jeg spiser det jeg legger ut, gjør jeg definitivt maten mer deilig å se på for Instagram. Spiser jeg noen ganger for mye og tar bildet med den halve avokadoen fordi det ser bra ut? Absolutt."

«Men til syvende og sist er det valget av kvalitetsprodukter og mine vaner som hjelper meg å spise sunt», skriver Amanda Meixner på Instagram om sine egne matbilder.