Amy forsvant på cruise: Så dukket det mystiske bildet opp

10/03/2023 08:58

Sofie

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
En hyggelig familieferie på et cruiseskip endte i et ekte mareritt for et amerikansk foreldrepar i 1998, da deres elskede datter – den da 23 år gamle Amy Lynn Bradley – forsvant som dugg fra solen på skipet.

Flere år senere mottok de fortvilte foreldrene en serie grufulle bilder som antydet at deres elskede datter var blitt kidnappet og solgt som sexslave.

Det er historier som er så mystiske at du bare ikke kan la dem gå. Dette er en av de historiene.

Denne historien handler om amerikanske Amy Lynn Bradley – og ikke minst om hennes mystiske forsvinning 24. mars 1998.

Den dagen forsvant den glade og smilende jenta som dugg for solen mens hun nøt en cruiseferie med foreldrene og broren i den karibiske skjærgården.

Selv om skipet ble snudd på hodet og mange avhørt, har politiet og etterforskerne aldri lyktes i å finne svar på hva som skjedde med Amy.

De få sporene i saken antydet imidlertid at hun hadde vært utsatt for en forbrytelse. På mystisk vis forsvant en rekke bilder av Amy på skipet, og flere passasjerer kunne også fortelle om mystiske gjester som hadde «overvåket» dem på det luksuriøse skipet.

Det ble imidlertid mer skummelt flere år senere, da Amys sørgende foreldre en dag mottok e-poster med en rekke hårreisende bilder.

Bildene viste en ung prostituert som lå i sengen med bare ben. Den unge kvinnen på bildene så uhyggelig ut som datteren deres.

Hadde Amy blitt kidnappet fra cruiseskipet og solgt som sexslave?

Foto: Privat/Amy fotograferte 10 dager før hun forsvant

Amy ville egentlig ikke ha turen. Selv om den unge kvinnen fra Virginia var en utdannet badevakt og en erfaren svømmer, hadde Amy alltid vært redd for det åpne hav.

Likevel hadde hun endelig takket ja til turen sammen med foreldrene og broren.

Planen var at de skulle tilbringe flere dager om bord på det luksuriøse cruiseskipet Rhapsody of the Seas, mens skipet la ut på en eventyrlig og vakker reise fra Puerto Rico til den eksotiske øya Curaçao i Det karibiske hav.

Selv om Amy ikke var opptatt av åpent hav, slo hun seg raskt til ro på skipet.

På den tredje dagen av reisen nøt Amy en festmiddag med familien og de mange andre passasjerene på skipets øvre dekk. Stemningen var på topp, og etter middagen fortsatte Amy og broren Brad å ha drinker og fest.

Den unge kvinnen, som nettopp hadde gått ut av videregående, danset også med medlemmene av bandet som hadde opptrådt under middagen.

Det var ikke før klokken 03:40 at Amy og broren kom tilbake til hyttene sine, hvor Amy – sannsynligvis litt full etter kveldens utskeielser – sovnet på hyttens balkong.

Rundt halv seks om morgenen våknet Amy, hun skiftet klær og tok med seg en pakke sigaretter og en lighter og forlot hytta.

Amy forventet sannsynligvis å være tilbake snart, for den unge kvinnen tok ikke på seg sko. Men Amy kom aldri tilbake. I stedet forsvant hun som dugg for solen.

Allerede i de tidlige morgentimene 24. mars 1998 oppdaget Amys foreldre at hun var borte.

Foreldrene Iva og Ron tok umiddelbart kontakt med skipspersonalet og ba dem om å finkjemme skipet for å finne datteren deres.

Kapteinen prøvde å berolige familien, men sa at han ikke ønsket å ringe Amys navn over skipets høyttalere så tidlig på morgenen. Han var redd for å våkne og bekymre skipets andre passasjerer.

Kapteinen lovet imidlertid at personalet umiddelbart skulle finkjemme alle 10 dekk og 999 rom på skipet.

Men det var ikke før klokken åtte om morgenen – da cruiseskipet hadde lagt til kai på Curaçao – at de ansatte om bord på cruiseskipet begynte å lete etter Amy.

Men letingen var mildt sagt halvhjertet. Det viste seg at skipspersonalet kun hadde gjennomsøkt toalettene og skipets korridorer.

Foto: Privat

Personalet hadde ikke – som lovet – gjennomgått alle skipets 999 lugarer. Kapteinen hadde til og med nektet å sette opp lapper med bilder av den savnede Amy, og han ønsket heller ikke å informere de andre passasjerene om at Amy var savnet.

Kapteinen var angivelig nervøs for å skremme de andre passasjerene. I det hele tatt ble det gjort overraskende lite den første dagen for å finne Amy.

Foreldrene var imidlertid sikre på at det måtte ha skjedd en forbrytelse. Foreldrene fryktet at Amy var blitt kidnappet.

Kort tid før Amys mystiske forsvinning hadde familien opplevd flere mystiske hendelser på skipet. Familien hadde blant annet lagt merke til en gruppe som ikke så ut til å være «vanlige» cruisepassasjerer.

Gruppen hadde sneket seg rundt på skipet og observert gjestene mens gjestene danset og nøt den festlige middagen, som også ble deltatt av Amy og familien hennes.

Mer bisarr ble det imidlertid da Amy og moren Iva ville se en serie bilder som skipsfotografen hadde tatt av dem under den festlige middagen den skjebnesvangre kvelden.

Bildene av Amy var borte. Fotografen forsikret at han hadde hengt bildene av Amy på veggen – og han kunne ikke forklare hvorfor nettopp Amys bilder nå var borte.

Politiet ble involvert i saken, og et større søk startet.

Men Amys foreldre og bror måtte returnere til Virginia uten Amy eller svar på hva som hadde skjedd med henne. Politiet mente også at det kunne ha skjedd Amy – og at det var fare for at hun var blitt myrdet eller kidnappet og ført til for eksempel Curaçao.

Cruiseskipets eget selskap, Royal Caribbean International, fastholdt at Amy må ha druknet etter at hun – kanskje ved et uhell – falt over bord.

Flere mente imidlertid at denne teorien var høyst usannsynlig. For det første var den unge kvinnen både utdannet badevakt og en erfaren svømmer, og skipet lå allerede til kai på Curaçao da hun forsvant.

Det var med andre ord usannsynlig at Amy hadde druknet. En annen teori var at Amy bevisst hadde falt over bord i et forsøk på å ta sitt eget liv.

Men venner og familie kunne bare male et bilde av en kvinne som var fornøyd med livet sitt.

Amy hadde sendt venner og kjærester flere postkort fra turen, og hun hadde bare positive ord å si. Hun hadde også tatt med seg 15 filmruller på turen – hun hadde planer om å lage en fotokollasje med bilder fra turen når hun kom hjem.

Og ikke minst hadde Amy nettopp fått en ny jobb, som hun gledet seg til å kaste seg ut i.

Og så hadde den unge kvinnen også nettopp adoptert en bulldog, som hun gledet seg til å hente da hun kom tilbake til USA. Det var med andre ord ingenting som tydet på at Amy ville forsvinne.

I dagene og ukene etter Amys forsvinning kom flere vitner frem. FBI, som nå er involvert i saken, håpet at vitner fra cruiseskipet kunne gi dem ledetråden de manglet.

For eksempel hevdet et vitne å ha sett Amy med en bassist ved navn Alister "Yellow" Douglas etter at Amy hadde forlatt hytta hennes.

Bassisten hadde spilt i bandet som underholdt på middagsselskapet kvelden før, og Amy og «Yellow» hadde også danset like ved under festen.

Andre kunne si at de hadde sett «Yellow» tidlig på morgenen, men at han ikke var sammen med Amy på det tidspunktet. Amys bror hadde også urovekkende informasjon om bassisten.

Han kunne si at «Yellow» hadde fortalt familien noen timer etter Amys forsvinning at han «beklaget det som hadde skjedd med Amy».

Men på det tidspunktet var det bare Amys foreldre og bror og sikkerhetspersonellet på skipet som visste at Amy var borte. FBI fant imidlertid aldri bevis som knytter bassisten til Amys forsvinning. Gjennom årene har flere vitner hevdet å ha sett Amy i live.

I 1998 kunne for eksempel to kanadiske turister si at de hadde sett Amy på en strand på Curaçao. Hun ble tett fulgt av to menn som skyndte seg å trekke seg unna med kvinnen da hun forsøkte å få kontakt med de to kanadiske turistene.

Turistene kunne i detalj beskrive Amys særegne tatoveringer. Mange tror i dag at det var Amy de kanadiske turistene så i 1998.

Amy ble også angivelig sett i en butikk i Bridgetown, Barbados under lignende omstendigheter i 2005. Et vitne møtte en skremt kvinne på toalettet.

Kvinnen ble identifisert som fra Virginia og at hun het Amy. Vitnet fikk ikke høre mer før den mystiske kvinnen ble tatt bort fra toalettet av noen ukjente menn.

De mest skremmende bevisene kommer imidlertid fra 2004 og 2005, da Amys foreldre mottok en rekke mystiske e-poster fra en ukjent avsender. Bildene ble også funnet på en nettside for prostituerte.

Foto: Privat/ Et av bildene som Amys foreldre mottok år etter at hun forsvant

Bildene viste en mørkhåret kvinne som lå barbeint og iført stiletter i en seng. På et av bildene lå kvinnen toppløs på alle fire. Det var ingen tvil om at kvinnen måtte være prostituert.

Spørsmålet var, var det Amy? Familien var ikke i tvil: det var Amy på bildet, og familien var nå enda sikrere på at hun var blitt kidnappet fra cruiseskipet og at hun nå ble holdt som sexslave på et ukjent sted i verden.

Men hvor er fortsatt et mysterium den dag i dag. Familien vet fortsatt ikke hvem som tok Amy eller hvor hun er. De tilbyr en belønning på $250 000 til personen eller personene som kan bringe datteren hjem.

- Vær så snill og hjelp oss med å finne vår vakre og elskede datter Amy! Hvis du eller noen du kjenner har informasjon (stor eller liten), vennligst kom frem. VENNLIGST, VENNLIGST, kontakt oss!, ber Amys familie.