Anette dro på ferie med mann og barn: Når de kommer inn i rommet, får de seg et stort sjokk

12/07/2023 18:30

Emma

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Ferien ble en forferdelig opplevelse for 32 år gamle Anette Louise Solberg og hennes familie.

Skolens sommerferie er i full gang, og gjør fullbookede hoteller og overfylte familieparker til virkelighet igjen. Fredag 7. juli bestemte 32-åringen seg for å ta en spontan tur til Mikkelparken i Kinsarvik med familien.

Sammen med samboeren og barna, samt Anettes søster og to små, sjekket de inn på Ulvik hotell i siste liten - et trestjerners hotell i en sidearm utenfor Hardangerfjorden.

Der fikk de tre dobbeltrom for 2.188 kroner. Deretter tildelte de en voksen og ett barn per rom.

- Førsteinntrykket var bra. Du kunne tydelig se at det var et nedslitt hotell, men det forventet vi til den prisen, sier småbarnsmoren til Dagbladet.

Oppe i andre etasje hadde familien rom på rekke og rad ved siden av hverandre.

Da kommer sjokkfunnene som perler på en snor.

Det første Anette ser når hun setter foten i døren, er en brun snegle på gulvet. Like etter finner hun flere ormer og kryper.

– Det var litt ekkelt, men jeg tenkte at det kunne skje hvis balkongdøren hadde stått åpen for ventilasjon, sier Anette.

Hun forteller at de voksne fra sine respektive rom holdt konstant kontakt på messenger.

- Plutselig skrev søsteren min at det var tørket oppkast eller avføring på toalettet; både oppover veggen og i badekaret.

Like etter måtte hun selv skru på ladepluggen under sengen. Da fikk hun øye på flere merker som kravlet i teppet.

- Alle rom var dekket av skitt. Det var flekker på alle overflater og det luktet skitt, biller og tykt spindelvev, sier hun forskrekket.

De fant også mugg under ringen på to av toalettene, mugg i vasken og mørkt hår i det ene lakenet.

– Det var også brune flekker på dyne og laken, larver i sengen og områder med flekker av hvitt pulver på gulvet, sier hun.

Mugg og støv

Anette forteller at hun og ektemannen rapporterte de sjokkerende funnene til hotellstyrelederen. Hun viste bilder og videosnutter fra stuene, og mannen lot dem straks bytte rom.

– Vi har fått nye rom to etasjer over. Det var ingen eller insekter, men det var likevel ekstremt gjørmete. Det var mugg på plantene og tykke støvlag, sier hun.

Det forskrekkede turselskapet gikk med på å overnatte til tross for de motbydelige funnene. Dette fordi barna allerede sov og alt i området rundt var fullbooket.

Beklager

Avisen har presentert familiens bilder av hotellet for styreleder Xiaoji Wu.

Han sier til Dagbladet at Ulvik Hotell er et gammelt hotell hvor man må regne med slitasje, og at insektene kan ha kommet utenfra.

– De betalte også en rimelig pris, sier han.

Han beklager hendelsen og sier han er lei seg for at gjestene ikke var fornøyde.

- Det må ha skjedd en feil. Vi har et par rom som er under oppussing og er ikke i bruk, så det må ha vært ett av disse de fikk, kommenterer han og presiserer at de har fått to nye rom to etasjer over - uten ekstra kostnad.

Når Dagbladet konfronterer ham med at disse rommene også var skitne, har han ingen kommentar.