Ansatt kastet Lotto-billett med 1 million kroner i søpla

11/09/2023 21:30

Emma Sletta

Viralt
Foto: Danske Spil
Foto: Danske Spil
Det var 1 million kroner i fortjeneste på skrapeloddet som en ansatt kastet i søpla.

Denne artikkelen ble først publisert i 2022.

– Alt er fortsatt friskt i minne. Den unge mannen i kiosken sjekker kupongen min, og da sto det på skjermen hans at premien var over 5000 kroner. Så beholder han av en eller annen grunn vinnerkupongen og kaster den, sier vinneren, som har valgt å være anonym, og ler.

Når han kommer hjem og går på nettet for å løse inn kupongen, innser han at han la igjen noe veldig verdifullt i butikken.

– Det var litt traumatisert, for jeg hadde ikke lagt merke til at det sto at jeg måtte ta med vinnerkupongen hjem for å kunne innløse den på nett.

Han skyndte seg å informere sin kone og kom seg tilbake til butikken innen tre minutter. Men for å finne ut at søppelbøtta med millionen hans i var tømt og kastet.

– Jeg finner da personen som hadde kastet ut søppelsekken og ber ham hente posen ut igjen. Og så tømmes det på gulvet midt i bakeriavdelingen. Så ligger vi der, jeg og to unge arbeidere, og graver i søpla for å finne premiebilletten min, ler midtzealenderen høyt.

Etter flere intense minutter med å grave etter gullet, finner de kupongen, som skilte seg spesielt ut da den ifølge den nye millionæren var den eneste kupongen med ordet "anvis" på den.

Feirer med varm hvete og en spesiell tur

Selv om det hele endte lykkelig og han fikk hjem premien, kan han fortsatt ikke la være å lure på hva som kunne ha skjedd med den verdifulle billetten hvis han ikke hadde kommet seg tilbake til butikken i tide.

– Det var gøy og også litt skummelt. Men kan du forestille deg at de bare hadde en makuleringsmaskin eller noe han nettopp hadde kastet kupongen i, og så hadde den rent gjennom? ler han, lettet over at søppelsekken bare kom seg til bakrommet.

Han kan forsikre om at sjokket har gitt seg, og det betyr at det har vært ro i sjelen til å tenke på hva gevinsten med de mange nullene nå skal brukes på.

– I helgene kommer våre barn og barnebarn for varm hvete. Vi har invitert dem på ferie og så skal vi ta en prat om hvor turen skal gå og se om vi kan komme til enighet. Vi har reist sammen før, hvor det var med egenbetaling, men denne gangen gir vi, sier mannen med et smil.

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.