Apple advarer: Derfor bør du ikke lade din iPhone om natten

15/08/2023 22:30

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du bør slutte å lade iPhone over natten.

For mange av oss er natten den mest praktiske tiden for å lade telefonene våre, slik at de er klare til bruk neste morgen. Men en ny advarsel fra Apple understreker at denne vanen kan være ekstremt farlig og til og med potensielt dødelig.

Apple har sendt ut en sterk advarsel til brukere om farene ved å la telefonen lades over natten, spesielt hvis den er tildekket og ikke kan ventilere ordentlig.

Ifølge Apple kan dette føre til risiko for brann, elektrisk støt, personskade eller skade på iPhone eller annen eiendom.

Spesielt hvis telefonen er plassert ved siden av puten om natten, kan den farlige overopphetingen ikke bare skade telefonen, men også starte en brann. Det skriver The Mirror.

I en sikkerhetsmelding fra Apple står det: "Ikke sov på en enhet, strømadapter eller trådløs lader, eller plasser den under et teppe, pute eller kroppen når den er koblet til en strømkilde. Oppbevar iPhone, strømadapter og eventuelle trådløse ladere i et godt ventilert område når de er i bruk eller lader. Vær spesielt oppmerksom hvis du har en fysisk tilstand som påvirker din evne til å oppdage varme mot kroppen."

Apple advarer også om at brannfaren øker dersom du bruker tredjepartsladere, da noen billigere ladere kanskje ikke oppfyller de samme sikkerhetsstandardene som Apples egne produkter.

For å motvirke dette anbefaler Apple å se etter "Made for iPhone"-kabler som overholder internasjonale sikkerhetsstandarder.

"Du kan også lade iPhone med "Made for iPhone" eller andre tredjeparts kabler og strømadaptere som overholder USB 2.0 eller nyere og gjeldende nasjonale forskrifter samt internasjonale og regionale sikkerhetsstandarder. Andre adaptere oppfyller kanskje ikke gjeldende sikkerhetsstandarder, og lading med slike adaptere kan utgjøre en risiko for død eller skade», forklarer IT-selskapet.

Det er imidlertid ikke bare lading om natten du bør unngå. Apple insisterer også på at du aldri skal lade enheten i nærheten av vann eller andre væsker, og at du umiddelbart bør kaste ladere som har blitt skadet.

"Bruk av skadede kabler eller ladere, eller lading når fuktighet er tilstede, kan forårsake brann, elektrisk støt, skade eller skade på iPhone eller annen eiendom," konkluderer de.