Avslører: Slik kan du spare tusenvis av kroner på din neste Airbnb-bestilling

13/10/2023 16:00

Sofie Hansen

Viralt
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Reiseblogger deler genialt triks for billigere overnattinger.

Det norske været kan være uforutsigbart, men en ting er sikkert, og det er at vinteren og dermed kulden nærmer seg.

Kanskje du vurderer en rask flukt til et sted hvor solen skinner og varmen er mer behagelig. Å bestille en kort tur kan virke enkelt, men det kan være mye bryderi med å få alt til å gå sammen.

Et av de store spørsmålene er hvor man skal bo. Her kan den populære plattformen Airbnb hjelpe med alt fra rom til leiligheter og andre mulige overnattingsformer rundt om i verden.

Men noen ganger kan kostnadene øke. Når du ser den opprinnelige prisen for stedet, kommer det ofte tilleggskostnader på toppen av prisen.

Og før du vet ordet av det, begynner den korte og billige ferien å tære på månedens lønnsslipp. Men en kvinne har delt et triks som kan spare deg for tusenvis av kroner på bookingen din, skriver LADbible.

Reiseblogger Kristen Glazer (@expeditionkristen) har delt en video med tipsene sine, og rådet folk til å gjøre det på Chrome i stedet for Safari.

Hun viser en Airbnb i Minnesota, USA, for $666, tilsvarende cirka 7100 NOK, per person. natt - som så legges til hundrevis av dollar i Airbnbs servicegebyr, rengjøringsgebyr og skatter, totalt $2 549,40 for tre netter.

Dette tilsvarer cirka 27.500 NOK for tre netter. "La oss se om vi kan gjøre det bedre. Vi går tilbake, høyreklikker og søker etter bilde med Google," sier Kristen.

Hun utfører deretter et omvendt bildesøk, som finner andre nettsteder som viser den samme egenskapen basert på bildet.

Når Kristen deretter blir ført til den opprinnelige reservasjonsplattformen for eiendommen, finner hun den samme eiendommen for samme tid og lengde på oppholdet til en pris på $1 886,44.

Det tilsvarer at du sparer flere tusen kroner på stedet.

Brukere på Instagram kalte det et "fantastisk tips" og takket henne "for at hun ikke holdt på med dette".

"Dette trikset forandret livet mitt," leste en bruker, mens en annen skrev: "Du er fantastisk. Det fungerer."

"Jeg skulle ønske vi visste om dette trikset for måneder siden. Vi lærte om nettstedsavgiftene mens vi var på ferie og hvordan vi kunne unngå dem etter at vi allerede har betalt dem," skrev en tredje bruker, men en eier skrev:

"Som en ferieboligeier elsker jeg det når gjestene mine finner ut hvordan de kan bestille direkte hos meg, og jeg tror denne strategien er en vinn-vinn for eierne og gjestene!"

Så neste gang du planlegger en ferie og tenker på å bestille gjennom Airbnb, kan det være verdt å prøve dette geniale trikset for å spare penger på overnatting(ene).