Baby hjort forlatt av moren sin: Blir en internettstjerne

04/09/2023 12:30

Sofie

Viralt
Foto: Dragon the Piebald Deer
Foto: Dragon the Piebald Deer
Baby hjort forlatt av moren sin blir en internettstjerne.

I 2011 ble en unik grønnfarget hjort ved navn Dragon født ved Deer Tracks Junction i Augusta, Michigan. I motsetning til typisk hjort, hadde Dragon områder av kroppen uten pigmentering, inkludert et hvitt ansikt og underbuk.

Dessverre ble han avvist av moren ved fødselen på grunn av tilstanden hans, men fant en usannsynlig ammekompis i en katt. Hilary Powell, eieren av Deer Tracks Junction, forklarte at hjortene står overfor en rekke helserisikoer.

"Mangelen på pigmentering gjør dem mer synlige for rovdyr, og de har også reduserte sensoriske evner sammenlignet med vanlig hjort," sa hun.

Til tross for disse utfordringene så det ut til at Dragon gjorde det bra i utgangspunktet. Han ble navngitt av Powells nesten 19 år gamle sønn, som mente at fawn måtte være tøff for å overleve.

Piebald hjort er utrolig sjeldne, med bare omtrent én prosent av hjortbestanden som har hvite ansikter. Enda færre overlever i naturen etter å ha blitt avvist av mødrene sine.

Dragons unike tilstand og historie om overlevelse skaffet ham en stor tilhengerskare på sosiale medier, og samlet nesten 30 000 fans fra så langt unna som Egypt og Romania.

Dragons historie fikk gjenklang med mennesker over hele verden. Han fikk støtte fra en kvinne fra Utah som kledde seg ut som en fe-gudmor på et Facebook-bilde for å oppmuntre ham.

Historien hans nådde til og med Japan gjennom en e-postkampanje og fikk ytterligere oppmerksomhet da Dr. Rene Hackney, en gjenganger på Today Show, besøkte ham.

Et hjerteskjærende tap Tragisk nok døde Dragon av lungebetennelse 15. april 2012. "Det er et tap vi aldri ønsket å oppleve. Han vil bli sterkt savnet," skrev Hilary Powell på Facebook.

Hennes sønn Samuel, som hadde tatt vare på Dragon, uttrykte sin sorg og uttalte at til tross for deres beste innsats, var det Dragons tid å gå.

Etter Dragons død brukte Deer Tracks Junction oppmerksomheten til å samle inn penger til Paws With a Cause, en Michigan-basert organisasjon som trener hjelpehunder for ulike behov.

"Dragons innvirkning går utover livet hans. Han har inspirert oss til å hjelpe andre i nød," sa Powell på Facebook.