Bare noen få gjør det: Så ofte må du bytte sengetøy

24/06/2023 20:00

Henrik R

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Få mennesker skifter sengetøyet ofte nok. Mange vet ikke i det hele tatt om hvor ofte man skal skifte sengetøy.

De aller fleste er kjent med det faktum at vi lett tilbringer en tredjedel av livene våre i sengen.

Imidlertid tror ikke alle helt at det er nok, og de fleste vet følelsen av at du kan bruke en time mer på øyet når du våkner om morgenen.

Det er veldig fint å ligge under en varm dyne i en myk seng. Det er nettopp derfor ikke alle synes det er lett å stå opp om morgenen.

Men kanskje dette ville være annerledes hvis folk var klar over at sengetøy og faktisk er fylt med bakterier og andre ekle ting.

Noe av det som får mange til å sove natt etter natt i en seng som er full av bakterier, er at de rett og slett ikke vasker og endrer dynetrekkene ofte nok.

Faktisk er det mange som ikke har noe problem med å sove med en gang på lakenet i flere uker eller opptil en måned uten å endre dekselet på dynen. 

Det skriver The Mirror.

Britiske medier skriver også at eksperter på området har forklart at det ikke er ofte nok. På den annen side er det veldig viktig at du sørger for å bytte dynetrekk minst en gang i uken.

Til tross for at det er spesielt dynedekselet som er viktig for å bli endret, er det imidlertid ikke den eneste. Det er også viktig at du bytter putevar, og derfor anbefales det at du sørger for å gjøre dette samtidig.

Mirror skriver at på putevarene dine kan flere bakterier samle seg på bare syv netter enn du finner på et toalettsete. Heldigvis er dette bakterier som i stor grad er ufarlige, da de ofte består av hudceller, svette og spytt.

"Det er ingen hemmelighet at bakterier lever overalt i hjemmene våre, et som det er mange skjulte steder vi kanskje ikke tenker på når vi rengjør," sier Nic Shacklock, ekspert på feltet, til Mirror.

"Steder som putevar og gardiner kan se friske og rene ut, men de kan lagre en rekke ekle bakterier som kan føre til allergier, ubehagelige lukt og hudproblemer."

Læs også:

Etter lang tids sykemelding: Kongehuset med nytt om kronprinsesse Mette-Marit Kronprinsesse Mette-Marit ble sykmeldt 13. september og så langt i to uker.
Kvinne dro på loppemarked og kjøpte en ring for 114 kroner: Gullsmeden holdt på å besvime da han så den 33 år etter at hun kjøpte en ring til bare 114 kroner, fikk hun noe av et sjokk. Ringen var verdt mye penger.