Betjent kastet hunden sin i søpla - ble felt av en liten detalj

27/03/2017 10:15

Anniken Hauge

Viralt
Privatfoto
Privatfoto
En amerikansk politimann er arrestert for å ha etterlatt hunden sin døende i søppelkassen. Han ble felt av en liten detalj han hadde glemt.

Da amerikanske Barbara Adams 23. november i fjor var ute og gikk tur med hunden sin Sansom, gjorde de to et uhyggelig funn i parken.

I en søppelkasse fant kvinnen fra Philadelphia en underernært hund. Hun så såvidt hundens snute som stakk opp.  Det skriver 6abc.com.

- Jeg gikk og tittet rundt i skogen, men da jeg snudde meg, stod hunden min bøyd over en søppelkasse, forteller Barbara Adams, som fikk seg litt av et sjokk da hun oppdaget hundesnuten som stakk opp av søppelbøtten. 

- Det var utrolig skremmende, men det ble enda mer skremmende da jeg åpnet søppelbøtta og så tilstanden hun (hunden, red.) var i, forteller hun.

Privatfoto

Hunden var bare skinn og ben, og var knapt i live. Det fikk Barbara Adams til å øyeblikkelig kontakte den internasjonale dyrevernsorganisasjonen SPCA.

Den døende pitbullen ble straks tatt med til  hen til et internat, hvor den modtog øjeblikkelig behandling, hvilket reddede dens liv.

Det tok måneder å gjenopptrene den stakkars hunden, som folkene på klinikken døpte Cranberry. Til slutt kunne man dog erklære den forkomne pitbullen frisk nok til at den kom til å overleve sin ellers tragiske skjebne.

I behandlingsprosessen ble det gjort et viktig funn, for i øret på hunnhunden ble det funnet en liten elektronisk chip.

Denne ledetråden kunne etterfølgende fortelle folkene hos SPCA, at Cranberry hadde blitt adoptert av en mann ved navn Michael Long, for bare noen få måneder siden.

Denne informasjonen ble gitt videre til politiet, som fikk sjokk da de fant ut av at Long var en av deres egne. 

Den forferdelige hundeeieren viste seg nemlig å være den 33-årige politibetjenten som også hadde en 11-årig militærkarriere bak seg. 

Philadelphia Police

- At en sånn person kan begå en slik gjerning, går virkelig inn på meg, forteller Nicole Wilson fra SPCAs avdeling i Pennsylvania.

Politiet begynte raskt å etterforske saken, og i Michael Longs hjem ble det funnet ting som kunne forbindes til gjerningsstedet hvor Cranberry ble funnet.

Funnet har ført til at Michael Longs i første omgang er blitt suspendert fra jobben sin i 30 dager, mens han nå står tiltalt for to anklager om grov dyremishandling.

Privatfoto

I ettertid har Cranberry heldigvis blitt adopteret av en kjærlig familie, som har gitt den hardtprøvde hunden en ny start på livet.

- Jeg er glad for at kunne meddele at hun nå tilbringer dagene sine på en sofa og nyter forstadslivet, forteller Nicole Wilson.