Bilde av far og liten sønn få minutter etter fødselen får sterk kritikk

11/04/2017 15:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Et rørende bilde av en far og hans nyfødte sønn, møter kritikk etter at det ble delt på sosiale medier. En brukers kommentar har startet en storm av kommentarer.

Når barn kommer til verden, er det noe helt spesielt for både mor og far. De deler et helt spesielt øyeblikk, når de første gang sitter med sin nyfødte i armene. 

Et slikt unikt øyeblikk ble fanget av den australske moren til fem, Lacey Barett, da kjæresten hennes for første gang satt med deres nyfødte sønn i armene.

Den nybakte moren delte bildet på Facebook, hvor en bruker raskt kommenterte bildet og på den måten startet en større diskusjon. Det skriver Daily Mail

Foto: Facebook

- Morkaken ødelegger dette for meg, men det er bare min mening, skriver den anonyme brukeren brukeren. Brukeren henviser til navlestrengen og morkaken som fortsatt satt fast i gutten da bildet ble tatt. 

Morkaken kan sees nederst i venstre hjørne på bildet hvis det noen skulle være i tvil, og det falt altså ikke i smak hos alle.

 

Lacey Barett ble sjokkert over kritikken og svarte igjen med flere bilder. Hun ville si klart ifra til de kritiske kommentarene.

- Bare slutt med en gang. Din mening er akseptert. Men du skal ikke tro at du kan spre skam over fødselen vår ved snakke om din egen mening rundt ytringsfrihet, skriver Lacey Barett som svar til kritikken.

Den australske moren har delt mange bilder fra fødselen som fant sted i parets hjem i Melbourne. Og hun holder ikke tilbake:

Hun har også delt bilder av at hennes 1-årige datte blir ammet, mens hun sitter på toalettet med sterke fødselsveer.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Hun opfordrer alle nybakte mødre til å ta avstand fra slike spydige kommentarer, da det kan ha store konsekvenser for nybakte mødre å måtte høre på slik negativitet. 

 

- Slike kommentarer kan forvandle den første tiden med barnet sitt fra en fredfull barsel, til en mørk og isolert tid hvor moren går og tenker på omstendighetene rundt fødselen, skriver Lacey Barett i innlegget sitt. 

Er det en grense for hvor intime og grafiske private bilder man kan legge ut på sociale medier? Delta i debatten på Facebook.