Brannvesenet fisker ut en safe fra innsjøen: Når de åpner den, får de alle et stort sjokk

20/05/2023 05:50

Emma Sletta

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Det var en atypisk redningsaksjon for de frivillige brannmennene.

Som styrkene til det frivillige brannvesenet i Trumau i Østerrike nå har kunngjort, måtte de den siste uken rykke ut til et tjern der en metallboks fløt.

En ansatt i markedsbyen oppdaget safen torsdag. Etter «konsultasjon og situasjonsvurdering» startet brannmannskapene redningen.

En brannmann kom først inn i vadere og deretter i det kalde vannet. Han var sikret med et tau. Da han ankom bare midt i "mandeldammen", nådde Florians disippel safen og kunne deretter bringe den i land.

Brannvesenet forklarte videre i sin uttalelse: «Etter vellykket gjenoppretting ble boksen åpnet med makt.» Bilder viser hva de mener med det: Mens en kamerat prøver å skille lokket fra sideveggene med en hakke, slår en annen i esken med en øks.

Da safen ble åpnet litt, tok en tredje brannmann endelig på seg den mekaniske sprederen, og kisten, som tydeligvis hadde stått på i årevis, åpnet seg.

Brannmannskapene forklarte at det ble tatt et bevisst valg om ikke å bruke vinkelsliper. Tross alt visste de ikke hva som var i safen, og gnistene kunne ha utløst en katastrofe.

Men så kom innholdet ut: «Ikke et hverdagslig og på ingen måte vakkert syn», sa nødetatene etterpå.

For i den sveisede aluminiumsboksen lå en død katt som var pakket inn i aluminiumsfolie, så lagt i en plastpose og deretter lagt i en pappeske.

På grunn av dyrefunnet varslet brannmannskaper politiet til kysten. Tjenestemenn undersøker nå om dette er en begravelse til sjøs (som gikk galt) eller om det er et spesielt dårlig tilfelle av dyremishandling.