Carl så ut i hagen sin: Synet av inntrengeren etterlot ham i sjokk

03/02/2024 19:00

Emma Sletta

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Dyret hører hjemme på den andre siden av planeten.

Alle huseiere vet nok til å se ut i hagen og se inntrengere som fugler, mus eller kanskje en hjort. Men det er ikke hver dag du ser ut av vinduet og ser et dyr som hører hjemme på den andre siden av verden. Men det var det som skjedde med Carl.

I et storslått fluktforsøk fra Highland Wildlife Park i Kingussie, Skottland, har en japansk makakape skapt overskrifter. Siden flukten søndag har parkansatte, med samfunnsstøtte og termiske droner, søkt ivrig etter den savnede apen i det skotske høylandet, rapporterer Royal Zoological Society of Scotland.

Innbyggerne i Kingussie og Kincraig har humoristisk kalt apen "Kingussie Kong", og eventyrene i det åpne har tiltrukket seg mye oppmerksomhet.

Keith Gilchrist, driftsleder for Highland Wildlife Park, har uttalt at det har vært observasjoner av makaken, og at en ekspertgruppe av dyrepassere bruker ulike teknikker for å prøve å lokke den tilbake. I tillegg deltar Cairngorms Mountain Rescue med sine varmesøkende droner i søket.

Carl Nagle, en lokal innbygger fra Kincraig, fortalte BBC Scotland News hvordan han så apen utenfor vinduet sitt, nyter nøtter fra et fuglerede. – Den vandret litt rundt i hagen – vi trodde den var borte, men den kom tilbake og prøvde så å komme seg inn i fuglebrettene. Den jobbet hardere med det enn et ekorn.»

Den rømte makaken, som er en del av en flokk på 36 andre aper i parken, utgjør ingen fare for mennesker eller kjæledyr, men parken råder folk til ikke å nærme seg den. Ifølge Gilchrist skyldes apens flukt sannsynligvis spenning i flokken på grunn av parringssesongen.

Nagle beskriver søket som en «daglig episk apejakt» i landsbyen. – Man skulle tro vi jaget en internasjonal flyktning i stedet for en uskyldig apekatt, legger han til.

Selv om «Kingussie Kong» ble oppdaget igjen tirsdag, er apen fortsatt på frifot. Nagle uttrykker sympati for makaken: «Alle heier på denne apen. Den må gjøre det bra og leve sitt beste liv.»

Se bilde av apearten nedenfor.

Foto: Shutterstock.com