Charlotte var bare tre måneder gammel da halvparten av ansiktet hennes ble ‘spist’ vekk - 11 år senere tar livet hennes en dramatisk vending

08/07/2017 19:30

Ida Veiden Brakstad

Viralt
Foto: Charlotte Ponce / Privat
Foto: Charlotte Ponce / Privat
Charlotte får ett av ønskene sine oppfyllt etter å ha levd store deler av livet sitt med et vansiret ansikt og utallige operasjoner.

Selv om det i dag er mange år siden den nå 14-årige Charlotte Ponce fikk vansiret ansiktet sitt, så lever hun fortsatt med konsekvensene. Det er ikke lett når man er tenåring, men hun of familien gir ikke opp, og snart er hun ett skritt nærmere å føle seg som en helt normal tenåring.  

Det skriver Hefty.

Da Charlotte Ponce var tre måneder gammel lå hun med tåteflasken i munnen og sølte litt melk i ansiktet. Det lokket familiens kjæledyr, en vaskebjørn, til seg. Den spiste store deler av Charlottes ansikt, slik at hun mistet nesen, en del av det høyre kinnet, det høyre øret samt overleppen.  

Foto: Charlotte Ponce.

Efter ulykken mistet hennes biologiske foreldre foreldreretten, og Charlotte ble adoptert av onkelen og tanten sin. 

Foto: Charlotte Ponce og hennes onkel, Clarke.

Å føle seg normal

Charlotte Ponce har vært inn og ut av operasjonssalen i mange år. Den slastiske kirurgen, Koongkirt Chaiyaste, har vært hennes lege de siste fem årene, og har foretatt et mest kompliserte inngrepet. 

Foto: Charlotte Ponce.

Brusk fra Charlottes ribbein ble plasert i armen hennes, slik at det kunne forme seg et nutt øre. Det skal plaseret der hvor vaskebjørnen i sin tid spiste hennes opprinnelige øre. 

Foto: Charlotte Ponce.

Hjemme har Charlotte 50 par øreringer, og hun drømmer om å få hull i ørene. Planen er at det skal gjøres når hun har kommet seg etter den omfattende operasjonen. 

Takket være vitenskapen blir dette snart en realitet for den 14-årige Charlotte, og hun kan endelig få lov til å føle seg som en hvilket som helst annen tenåring.