Danielle opererte brystene som 19-åring: Endte opp med å miste synet

02/08/2023 19:30

Sofie

Viralt
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Danielle Sheehan ble blind av brystimplantatene.

Som 19-åring hadde den britiske modellen Danielle Sheehan et brennende ønske om større bryster. Etter å ha vunnet cirka 5 000 dollar, tilsvarende nesten 51 000 norske kroner, gikk drømmen hennes endelig i oppfyllelse.

Men det skulle vise seg at hennes beslutning om å ta en brystoperasjon ville føre til uventede og alvorlige konsekvenser.

Ifølge det britiske nyhetsbyrået South West News Service (SWNS) har nye studier avdekket at brystimplantater kan ha større innvirkning på kroppen enn tidligere antatt.

Det skriver Dagbladet.

Etter å ha operert brystene, begynte problemene gradvis å dukke opp for den unge kvinnen. Hun opplevde synsforstyrrelser og utviklet et alvorlig ansiktsutslett.

Til tross for flere besøk hos legene, forble årsaken til helseproblemene hennes uforklarlig. Og det ble bare verre da hun ble mor for over ett år siden, da hun begynte å miste håret og mistet synet midlertidig.

"Jeg havnet på legevakten fordi jeg mistet synet helt," sier Danielle Sheehan og legger til: "Det føltes som om jeg sakte døde."

Etter å ha undersøkt alle mulige løsninger på helseproblemene sine, valgte hun å få fjernet de over ti år gamle brystimplantatene. Det viste seg å bli vendepunktet hun hadde håpet på.

Etter operasjonen følte hun seg betydelig bedre – og synet kom også tilbake. Selv mener hun at hun har lidd av 'Breast Implant Illness' (BII), som nå støttes av en amerikansk studie.

Cleveland Clinic, et akademisk medisinsk senter, har satt i gang forskning på området. De beskriver at symptomene kan variere fra person til person og at det ikke er klarhet i hvor vanlig sykdommen er.

Det er imidlertid viktig å merke seg at en forskningsrapport fra 2022 fra UK Health Authority ikke kunne finne en direkte sammenheng mellom brystimplantater og rapporterte helseproblemer.

De har heller ikke utelukket at det kan være en sammenheng, og situasjonen krever nærmere undersøkelser for å fastslå eventuelle risikoer.