Dansk supermodell saksøker MMA-utøver for netttrakassering

10/09/2023 13:30

Mikkel Sletta

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den danske supermodellen Nina Agdal saksøker den amerikanske MMA-fighteren Dillon Danis for «en vedvarende kampanje for nett-trakassering og mobbing mot henne».

Dette skriver Los Angeles Times, som har sett rettsdokumentene.

Her er Danis blant annet anklaget for «ulovlig å ha publisert seksuelt eksplisitte bilder av henne på internett uten hennes samtykke».

Søksmålet ble anlagt onsdag.

Nina Agdal krever 150.000 dollar i erstatning per lovbrudd som Dillon Danis har begått.

I tillegg har hun bedt om et besøksforbud fra politiet for å hindre ham i å dele flere seksuelt eksplisitte bilder av henne uten hennes samtykke, heter det i rettsdokumentene.

Nina Agdal har blant annet gått på catwalken for den kjente undertøysgiganten Victoria's Secret.

Hun er forlovet med den amerikanske internettpersonligheten Logan Paul, som også er bokser.

Logan Paul møter Dillon Danis i bokseringen i Manchester 14. oktober. Det er i forbindelse med bokseturneringen at trakasseringen mot Nina Agdal skal ha startet.

Det står i rettspapirene at Dillon Danis har laget over 250 innlegg om Nina Agdal på det sosiale mediet Instagram og X, tidligere kalt Twitter.

– Selv om saksøker (Nina Agdal, red.) ikke har møtt, snakket eller samhandlet med Danis, har Danis likevel gjort saksøkeren til det primære målet for hans angrep mot Paul, ifølge rettsdokumentene.

Dillon Danis har referert til Nina Agdal med eksplisitt og nedsettende språk. I tillegg har han ifølge rettsdokumentene delt memer og bilder av Nina Agdal, hvorav flere skal ha blitt manipulert.

Et meme er en kombinasjon av et bilde og ett eller flere tekststykker laget for å deles på Internett.

Hos X har Dillon Danis svart på påtalemyndigheten, som han kaller «massiv».

– Dette er egentlig sprøtt, men jeg vil ikke slutte. Faen systemet. Kom og ta meg. Logan Paul er en død mann som går.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.