Denne lille feilen kostet Ruth og Peter 1.400 kroner: Nå raser de mot Ryanair

15/08/2023 21:30

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mindre feil endte opp med å koste dyrt.

Internett er satt i brann etter at en kontroversiell episode rundt Ryanair har sett dagens lys.

Et eldre ektepar, Peter og Ruth, endte opp med å betale 1.400 kroner til flyselskapet fordi de hadde gjort en mindre feil. Det skriver Daily Mail. Paret hadde feilaktig skrevet ut returbilletten for turen til Frankrike i stedet for utreisebilletten.

Det skal ha tatt flyselskapet cirka ett minutt å fikse problemet, men til tross for det kostet feilen ekteparet 1.400 kroner. Derfor valgte parets datter å skrive et innlegg på det sosiale mediet X (tidligere kjent som Twitter, red.):

"Hei Ryanair. Foreldrene mine som er i 70- og 80-årene hadde ved et uhell lastet ned boardingkortet for returflyvningen i stedet for utreisen og du belastet dem 1.400 kroner for å skrive dem ut på flyplassen. 1.400 kr for 2 stykker papir, som tok 1 minutt. Skam deg."

Den frustrerte kvinnen fikk mange reaksjoner på innlegget sitt, og flere påpekte at et lavprisselskap ofte ville koste deg dyrt til slutt av grunner som dette.

I tillegg påpekte flere at det på Ryanairs nettsider står at du kan få printet boardingkortet for 269 NOK, som er noe mindre enn beløpet Peter og Ruth betalte.

De ga 731 kroner per boardingkort. På nettsiden står det imidlertid videre at det koster 731 kroner å sjekke inn på flyplassen, men kvinnen påpekte at foreldrene hadde sjekket inn hjemmefra.

En talsperson for Ryanair forsvarte flyselskapets avgjørelse ved å uttale følgende:

«I samsvar med Ryanairs vilkår og betingelser, som disse passasjerene gikk med på ved bestilling, unnlot disse passasjerene å sjekke inn online for sin utreise fra Stansted lufthavn (11. august) til tross for at de ble bedt om å gjøre det via e-post, dag før reisen (10. august) og ble derfor korrekt belastet flyplassinnsjekkingsavgiften på 731 NOK pr. passasjer."