Derfor bør du ikke vaske opp 1. januar

03/01/2024 13:00

Mikkel Sletta

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvfølgelig skal ingenting hindre deg i å ta oppvasken i dag, men er du det minste overtroisk, så bør du ikke det.

Du trenger ikke å svinge støvsugeren eller ta oppvasken i dag. Gammel overtro sier at det bringer uflaks hvis du gjør slikt 1. januar.

Selvfølgelig, hvis det er noen sannhet i dette, er det best å vente til 2. januar. Ellers skulle du ha gjort det i går. Dette er skrevet av Metro .

Det er en rekke overtro, myter og gamle fortellinger som sier at du ikke skal drive med noen form for rydding eller rydding 1. januar.

En av dem leser at hvis du vasker den første dagen i året, vil det "vaske bort en du er glad". Det betyr at du vil miste en venn eller et familiemedlem i år hvis du vasker i dag.

En annen sier at det å vaske klær eller ta oppvasken 1. januar ganske enkelt vil «vaske bort lykken». Det gjelder også for å feie eller støvsuge gulvene dine, da det også vil "feie bort lykke".

Ikke nok med det, det kan faktisk bringe uflaks hvis du bestemmer deg for å tømme søppelbøttene og kaste søppelsekken. Derfor er det visstnok også noe du gjør lurt i å holde deg unna.

Det sies at hvis du bestemmer deg for å fjerne ting fra hjemmet, vil rikdommen ende opp med å forsvinne.

Videre er det også en gammel myte om at det du gjør på årets første dag vil gjenspeiles i resten av året. Det vil derfor ha stor betydning for deg om du bestemmer deg for å bruke 1. januar på å rydde og vaske opp.

Klarer du denne typen husarbeid på årets første dag, kan du forvente at de resterende 364 dagene av året også vil by på hardt og kjedelig arbeid. Og det er neppe noe du ønsker.