Dramatisk video viser et mirakel: Politimann rømmer fra ufattelig ulykke uten en skramme

03/05/2023 14:24

Emma Sletta

Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Utrolig video fra politiets dashcam viser hvordan betjenten på mirakuløst vis unngår å bli påkjørt av en bil i 193 km/t.

En offiser lener seg inn vinduet på en bil. Han står på passasjersiden av autovernet og er i ferd med å dele ut en bot til en sjåfør som har kjørt for fort på en firefelts motorvei. Alt er rolig.

Men i løpet av brøkdelen av et sekund blir roen avbrutt av gigantisk kaos.

Fra motsatt retning kommer en annen bil i ekstremt høy hastighet mot den stoppede bilen og betjenten. Tydeligvis helt ute av kontroll.

Bilen fortsetter i veldig, veldig høy hastighet over medianen der den smeller inn i den parkerte bilen. I mellomtiden har offiseren oppdaget faren og har flyttet seg bort.

Kollisjonen er uunngåelig og voldsom, og betjenten er nær ved å bli klemt mellom bil og autovern. Men han slipper tilsynelatende unna uten en skramme.

Den utrolige situasjonen utspant seg mandag i Fairfax County, Virginia, melder Associated Press.

Bilen som forårsaket ulykken var en svart BMW kjørt av en 17 år gammel mann. Den beveget seg i 120 kilometer i timen – 193 km/t – da sjåføren mistet kontrollen, ifølge politiets eksperter.

Fartsgrensen på stedet er ca. 80 km/t.

Men mirakuløst nok ble verken offiseren, føreren av den stillestående bilen eller de tre passasjerene i den svarte BMW-en, som alle hadde festet sikkerhetsbeltene, alvorlig skadet i den voldsomme ulykken.

Kort tid etter kunne offiseren tilkalle hjelp over radioen, og han får skryt av sjefene sine for å ha håndtert situasjonen profesjonelt.

Men Fairfax County Police bemerker at de ser en økning i trafikkbrudd begått av tenåringer i området. Og foreldre oppfordres til å vurdere hva slags biler de overlater til sine tenåringsbarn.

– Bilen som var involvert i kollisjonen i går var en veldig stor bil for en uerfaren sjåfør, sier politisjef Kevin Davis.

– Det gikk altfor fort. Det var en rakett, og så ble den til en rakett, sier han.