Du må aldri legge disse kjøkkenredskapene i oppvaskmaskinen

16/10/2023 16:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En oppvaskmaskin er kjekt å ha når du skal vaske opp, men enkelte ting bør alltid vaskes for hånd.

De fleste vet at du for eksempel ikke må kaste et skjærebrett av tre i oppvaskmaskinen, da du kan risikere at det kommer inn i limet og går i stykker.

I følge en video som har blitt delt av TikTok-kanalen @problemsolved og har fått mer enn 50 000 'likes', er det imidlertid mange andre ting som heller ikke hører hjemme i en oppvaskmaskin.

TikTok-kanalen deler daglige videoer med gode tips og triks for hverdagsproblemer og beskrives dermed som: "Normale problemer. Overraskende løsninger."

Denne gangen er det delt en video som forklarer hvilke ting du ikke bør bruke oppvaskmaskinen til å rengjøre.

Dette gjelder blant annet termoskopper, da det kan slippe vann inn i hulrommet, som må være helt tomt for at koppen skal kunne holde på varmen.

I tillegg er det en dårlig idé å bruke oppvaskmaskinen til å vaske opp treskjeer – og alle andre treredskaper – da tre generelt ikke har godt av å være vått over lengre tid.

Det er derfor også viktig å tørke av treredskaper umiddelbart etter at du har vasket dem for hånd.

Kjøkkenkniver som du ønsker å holde skarpe bør heller ikke kastes i oppvaskmaskinen, da dette kan sløve knivene.

'Slip let' stekepanner og støpejernsstekepanner bør også vaskes for hånd, da en oppvaskmaskin kan skade overflaten.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.