Ekspert avslører: Det endrer hjernen din hvis du ser for mange "voksenfilmer"

17/11/2022 11:36

Emma Sletta

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Det kan få store konsekvenser hvis du ser for mange «voksenfilmer», og derfor advarer en ekspert på området nå mot nettopp dette.

En livsveileder har oppfordret folk til å slutte å se for mange «voksenfilmer». Han har også forklart at dette faktisk kan være skadelig for helsen din.

Ekspert Paul Sheppard avslører at en avhengighet av voksenfilmer kan ende opp med å ødelegge en persons hjerne og kjærlighetsliv.

Det skriver Daily Star.

Den grunnleggende teorien er at jo flere av disse filmene du ser, jo mer vil du se dem. Det vil til slutt føre til at du skaper et behov for å se dem, for å tilfredsstille deg selv.

"For mange voksenfilmer betyr at hjernen din begynner å endre seg på egen hånd, så du foretrekker å se disse filmene fremfor å ha samleie med en ekte person," sa Sheppard i en video på TikTok.

"For mange voksenfilmer har vært forbundet med prestasjonsangst, erektil dysfunksjon, seksuell utilstrekkelighet, samt et negativt syn på ens kropp."

"Det er en vanvittig stimulant, noe som betyr at det øker dopaminnivåene til unaturlig høye nivåer, noe som gjør det ekstremt vanedannende for noen mennesker."

Å se for mange av disse filmene kan også føre til at tingene rundt deg blir "mye mindre hyggelige", da det til slutt vil resultere i "den eneste måten du kan få en virkelig god følelse på er å gå tilbake til filmene".

Ifølge eksperten vil dette føre til at hjernen din blir "kapret" og "omstrukturert" av den, noe som kan føre til symptomer som å føle seg forvirret, sliten, demotivert og intolerant.

"Det dummer virkelig ned din prefrontale cortex," legger han til.

Flere seere har vært enige med Paul i kommentarfeltet under videoen, der en bruker blant annet skriver at avhengighet kostet ham forholdet.

– Dette gjør meg ganske trist. Jeg tror dette spilte en rolle i hvorfor forholdet mitt nettopp tok slutt, skrev han.

– Den lærer også menn, som er primærbrukere, å se kvinner som objekter som skal ydmykes. Samleie uten følelsesmessig tilknytning, sier en annen.

Selv om Paulus ikke kan gi et svar på "hvor mye er for mye", forklarer han at den beste måten å finne ut er å "være oppmerksom på tegn og farer".

– Du må gjøre noe med det hvis du mistenker at det påvirker deg, sier han også.