En hai bet av Addisons ben: Et år etter det forferdelige angrepet skjer et utrolig mirakel

04/08/2023 21:30

Sofie Hansen

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Addison overrasket alle et år etter det voldsomme haiangrepet.

I slutten av juni 2022 ble Addison Bethea og hennes halvbror, Rhett Willingham, trukket mot en skjebnesvanger hendelse da de la båten sin til kai ved en idyllisk sandbanke utenfor kysten av Keaton Beach, Nord-Florida.

Det som skulle ha vært en avslappende fisketur i det grunne vannet ble til et skremmende møte med en fryktinngytende fiende.

I en senere BBC-dokumentar med tittelen "Why Sharks Attack", ga Addison, den unge kvinnen, en levende beretning om den grusomme hendelsen.

Hun kunne tydelig huske øyeblikket hun kjente noe rykk i beinet hennes og antok umiddelbart at det var broren Rhett. Men frykten grep henne da hun skjønte at hun var i klørne på en hai.

"Jeg trodde det var Rhett, men det var en hai," rapporterte Addison. Hun beskrev hvordan hun ikke følte noen smerte først da hun ble angrepet, og først innså at hun var i alvorlig fare da haien begynte å bite henne i låret.

Med en utrolig spenst stakk hun haien i øyet for å frigjøre seg, men kampen var ujevn.

Rhett, som var til stede under angrepet, viste seg å være den avgjørende livredderen for søsteren. Med sin bakgrunn som brannmann og legevakt nølte han ikke med å svare på hennes desperate rop om hjelp.

Han kjempet heroisk mot haien og klarte å frigjøre Addison før de ble reddet av en skipper i nærheten. Addison ble hastet til et sykehus i Tallahassee og gjennomgikk seks operasjoner.

Til tross for den forferdelige amputasjonen av høyre ben rett over kneet, forble hun sterk og fokusert på restitusjon. Hun satset på å gå igjen og gjøre sine elskede aktiviteter, inkludert å ta seg til rugbybanen som heiagjeng.

Det største mirakelet

Etter en imponerende og inspirerende bedring, kom Addison tilbake til skolen bare tre måneder etter angrepet, med en imponerende passform til benprotesen.

Hun ble en sann kilde til styrke for sine medstudenter og beviste at ingenting kunne stoppe henne. Addisons utrettelige besluttsomhet for å overvinne utfordringer fortsatte, og hun sto triumferende på rugbybanen igjen med benprotesen.

Hennes viljestyrke og engasjement fikk henne krysse av elementer fra listen over mål, og hun sto alene på konfirmasjonsdagen i mai 2023.

Det nærmet seg en skjebnesvanger dato, 1. juli, da hun og broren kom tilbake til stedet som hadde blitt åstedet for henne dramatisk kamp med haien.

Mirakuløst nok følte hun seg trygg og i stand til å gjenoppta sin normale rutine uten frykt eller følelsesmessig belastning.

Det største miraklet viste seg imidlertid å være en uventet milepæl i Addisons liv. Hun kunngjorde gladelig at hun og kjæresten hennes på videregående ventet sitt første barn i desember.

I lys av nærdødsopplevelsen ser Addison dette som en utrolig velsignelse og en sjanse til å omfavne livets skjønnhet på nytt. I tillegg til å forberede seg på morskap, har Addison nå tatt på seg å utdanne folk om havets skjønnhet og ikke frykte det.

Hun påpeker at vi må huske at vi er i hai-territorium og at de har sine egne instinkter og behov. Addisons utrolige reise er et bevis på menneskelig styrke og mot.

Historien hennes minner oss om at livet kan endre seg på et øyeblikk, men med viljestyrke, kjærlighet og håp kan vi overvinne enhver hindring.

Hun er en sann inspirasjon og et levende bevis på at mirakler kan skje når du nekter å gi opp håpet.