En katt gikk inn i en 3. klasse: Det forandret alt for disse elevene

14/11/2023 06:00

Emma Sletta

Viralt
Foto: ÖZLEM PINAR IVAŞCU
Foto: ÖZLEM PINAR IVAŞCU
Ingen visste hvor katten kom fra, men den bestemte seg for å bli.

Vi vet alle om konseptet med kontorhunder og hvordan det kan påvirke miljø, atmosfære og helse på arbeidsplassen. Vi hører imidlertid ikke så mye om kontorkatter, men mye tyder på at en liten skole i Tyrkia har oppdaget gleden ved å ha en liten hjemløs katt gående i klasserommet.

Møt klassekatten Tombi.

Katten Tombi dukket først opp i 2018 i en skolegård i byen Izmir og ble raskt populær blant de lekne barna. I motsetning til mange hjemløse katter, var denne verken sjenert eller skremt mot barn, men vennlig og snakkesalig. Det var hele tiden ute på tunet og ventet på at barna skulle komme ut for å leke.

Etter noen uker med lek i skolegården, bestemte katten seg for å bli med elevene inn for å delta på kurs. Der mange lærere kunne ha valgt å si nei til den firbente distraksjonen, aksepterte klasselæreren dens tilstedeværelse fordi hun kunne se hvor glade barna var med den. I stedet for å gjøre barna ukonsentrerte, opplevde klasselæreren at kattens nysgjerrighet på barnebøkene og blyantene smittet over på barna. Engasjementet i klassen økte, og lysten til å delta i undervisning og skole økte også.

“Barna kommer til skolen til tiden og de passer godt på Tombi,” utaler klasselæreren til mediet The Dodo. “Den er god for dem.”

Det var også bra for Tombi. Katten fikk et trygt sted å sove og tilbringe sine dager, han fikk mat og vann og mange nye venner som alle brydde seg om helsen hans. Klasselæreren tok også katten til veterinæren for å få den sjekket og vaksinert.

Alt gikk bra med klassekatten helt til en klage landet fra en forelder til skolestyret. Det ble derfor bestemt at katten måtte ut.

Hele klassen ble dypt ulykkelige. Og det gjorde Tombi også.

Uansett hvilke nye forhold de prøvde for katten, nektet den å spise og den brydde seg ikke om å snakke. Klasselæreren skrev derfor en appell til skolen og delte samtidig Tombis historie på sosiale medier, hvor hun møtte stor støtte. Selv foreldrene bak den opprinnelige klagen ombestemte seg. Til slutt ga skolen etter og Tombi fikk lov til å komme tilbake.

– Barna var glade for at Tombi kom tilbake, sier klasselæreren. "Og han var glad for å være tilbake med dem." Kort tid etter valgte hun å skrive en bok om katten og den positive effekten den hadde hatt på elevene hennes.

Hun har siden skiftet skole, men da hun reiste, kom Tombi med til den nye klasse, hvor flere eventyr ventede.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.