Er dette et svart hull i stillehavet?

02/11/2021 13:10

Emma

Viralt
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Et mystisk svart hull har gått viralt over hele verden.

Det har oppståt ville diskusjoner rundt en bilde som for nylig har blitt delt på sosiale medier.

Bilde viser noe som ser ut som et svart hull midt ute i Stillehavet, 2000 kilometer øst for den australske storbyen Sydney.

Bildet av det «svarte hullet» fra Google Maps omtales nå i diverse medier over hele verden, blant annet har både The Independent og Insider skrevet om det sorte hullet.

Det svarte hullet, som ligner en form for trekant, ble delt i forrige uke av en bruker på medie Reddit, hvor brukeren skrev: «Dette ser ikke ut som en øy».

Innlegget har spredt seg som ild i tørt gress på nettet, og har gått viralt på sosiale medier.

Er øya sensurert?

I kommentarfeltet diskuter flere brukere blandt annet om det svarte hullet kan være ei øy, en portal til en annen verden, eller en hemmelig militærbase.

En annen Reddit-bruker skriver at hans første tanke er at det som er på øya har blitt sensurert. Dette tror brukeren fordi det ikke ga mening for brukeren fordi sentrum på den lille øya var svart.

Vi i redaksjonen har søkte på Google Maps for å finne det svarte hullet, som har vist seg å være ei ubebodd øy. 

Ved et enkelt søk på google finner vi ut av det samme.

Øya tilhører republikken Kirabiti, og er kjent som Vostok-øya. Det hvite rundt øya skyldes at øya er omgitt av korallrev.

Øya ser svart ut i sentrum på satelittbildene fordi det er store trær midt på øya, som strekker seg opptil 25 meter.

Øya i Stillehavet har et svært dyrerikt mangfold, og Vostok ble erklært som et fuglereservat tilbake i 1979. Øya har sjeldent blitt besøkt av mennesker.

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.