Et forelsket par ønsket kompensasjon for deres ødelagte ferie - men dette bildet avslørte løgnen deres

17/10/2023 23:00

Sofie Hansen

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Et ungt par må punge ut med penger etter at de forsøkte å lure seg ut for erstatning. De hadde oversett en viktig detalj.

De fleste kan være enige om at det er flott å pakke sandalene og de beste shortsene du kan finne og så ta turen ned til sydensola.

I påsken er det mange som reiser ut og besøker fjern familie – eller kanskje kommer seg litt bort fra den nærmeste familien hvis man føler behov.

Men det er ikke alltid at ferien under solens stråler blir på samme måte som man ser for seg, og for et britisk par ble ferien til de grader bortskjemt, skriver Metro.

Men det var ikke hele sannheten.

21 år gamle Chelsea Devine og 22 år gamle Jamie Melling fra Liverpool hadde valgt å trekke ut kontakten i 2015 og hadde bestilt 10 dager i Benidorm i Spania.

Men på deres all-inclusive resort, hvor mat og drikke var inkludert i prisen, pådro paret seg en svært uheldig omgang matforgiftning som gjorde at det uheldige paret tok lange turer på do i flere uker etter oppholdet i Spania.

Paret hadde krevd over 65.000 kroner i erstatning for de ødelagte feriedagene, der reiseselskapet Tui mottok to like klager fra dem begge - selv om det var gått åtte måneder siden paret hadde vært på ferie.

Det var feriebilder som dette, paret hadde glemt å skjule da de sendte inn sin falske klage. Foto: Facebook

Reiseselskapet trodde ikke på ekteparets utvidelse av ferien, og derfor havnet saken i retten.

Og her fikk ekteparet smurt endene til de grader av dommeren, som dømte ekteparet til en stor erstatning på over 197.000 kroner for å ha forsøkt å lure seg til en uberettiget erstatning.

Som bevis hadde reiseselskapet sett gjennom det unge parets feriebilder fra sosiale medier, og det var flere bilder der paret solte seg og svømte i bassenget akkurat de dagene de hevdet de satt på tønnen.

- Jeg kan ikke se at de har bevist at de var syke. Jeg kan ikke akseptere at de laster opp bilder der de er lykkelige som par hvis ferien var som de beskriver i klagen, sier Sally Hatfield, som var dommer og avsa kontantdommen i retten.

Dommeren la også vekt på at paret ikke hadde sendt inn noen klager til reiseselskapet under oppholdet, og kombinert med bildene og de to identiske klagene, som tydeligvis ikke var skrevet av ekteparet selv, falt hammeren.

Den store erstatningen skal betales før uken er omme, og det er til stor glede for reiseselskapet Tui at jukserne blir straffet.

"Det er veldig skuffende at vi må gå så langt for å forsvare våre bransje- og hotellpartnere og ærlige feriearrangører. Dette er et eksempel på straffen du kan ende opp med hvis du overdriver eller lyver om sykdom på ferien," sier reiseselskapet i en uttalelse.

Læs også: