Facebook slettet lykkeønskningene til brannskadde Lasse

08/11/2016 17:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Meta-Partner / Facebook
Foto: Meta-Partner / Facebook
Nå anklager han Facebook for å diskriminere brannskadde mennesker.

Forrige helg feiret den svært brannskadde tidligere brannmannen, Lasse Gustavson, sin 60-årsdag. I den anledning ønsket en av hans venner, Bjørn Natthiko Lindeblad, å sende ham en gratulasjon på Facebook. Men den sosiale mediekanalen svarte med å fjerne både hilsenen og det tilhørende bildet, flere ganger. Det skriver svenske Expressen.

Vennens bursdagshilsen bestod av en kort tekst og et bilde av Lasse.

-En time etter jeg hadde lagt ut hilsenen, blir jeg plutselig logget ut av Facebook og kommer meg ikke på igjen. Det sier Bjørn Natthiko Lindeblad til Expressen.

Da han endelig får adgang til Facebook-kontoen sin igjen, oppdager han at lykkeønskningen til Lars Gustavson har blitt fjernet. Han prøver å legge den ut på nytt, bare for igjen å få den fjernet av Facebook.

Til slutt gir han opp og poster i stedet et innlegg hvor han forteller at Facebook gjentagne ganger har fjernet fødselsdagshilsenen hans til vennen. Historien vakte sterke følelser hos leserne av innlegget. Flere personer skrev at bilder av brannskadde personer blir kategorisert som 'upassende eller støtende innhold' av Facebook.

- Jeg tenkte virkelig ikke at dét skulle være grunnen til at bildet ble fjernet, sier Bjørn Natthiko Lindeblads til Expressen.

Nå er lykkeønskningen hans til vennen Bjørn Gustavson delt over 9000 ganger.

- Det er fantastisk, sier Lasse Gustavson, som er rørt over hvor mange som har engasjert seg i saken.

Den tidligere brannmannen forstår godt at noen reagerer sterkt på de voldsomme skadene hans. Men han synes det er udemokratisk av Facebook å sensurere bilder av brannskadde mennesker.

Lasse Gustavson var bare 24 år gammel og nyutdannet brannmann, da han ble hardt skadet under en utrykning til en voldsom gasseksplosjon. Han var så stygt forbrent at legene la ham i kunstig koma i to måneder. Lasse Gustavson er i dag en anerkjent foredragsholder, kjent for sine inspirerende taler.

Etter historien kom frem i offentligheten, har støtten veltet inn i form av oppmuntrende kommentarer og varme hilsener.

- Den fantastiske støtten gir meg styrke til å fortsette, sier han til Expressen.