Falsk Youtube-link sprer seg på Facebook - derfor må du IKKE trykke på den

Et nytt svindelforsøk sprer seg med lynets hastighet på Facebooks Messenger. Ved å bruke en falsk link forsøker svindlere å lokke til seg private opplysninger ut av intetanende brukere.

Snedige svindlere har funnet en ny metode de bruker til å lokke til seg private opplysninger fra intetanende brukere av Facebook.

Det dreier seg om en falsk link fra Youtube, som blir sendt til brukerne via en melding på deres Messenger-app.

Det skriver det newzealandske mediet Stuff samt svenske Metro.

Les også

Alle har en mobil - men de færreste kjenner til dette geniale trikset

Det nye trikset er spesielt snedig fordi det skjer via meldign fra en venn. På den måten er det lettere å lokke folk i fellen, fordi de neppe forventer å bli snytt av en person de kjenner. Men linken kommer ikke fra vennen som står som avsender:

Avsenderen av linken er altså en venn, og meldingen lander i Messenger-innboksen med en link til Youtube samt den korte teksten: 'It’s you xx' (mottakerens navn red.) eller ’Is this yours’.

Linken fører brukeren til en side med virus som gir hackerne adgang til profilen deres. Hvis du klikker på linken, blir du bedt om å taste inn passordet ditt, hvorpå beskjeden blir sendt videre til vennene dine fra profilen din. 

Les også

Ny svensk teknikk skal stoppe fyllekjøring

Noen av Facebook-brukerne som har trykket på den falske linken hevder at passordet deres har blitt endret. Mange har etter hvert gått på svindelnummeret, hvilket betyr at det ifølge Stuff.co.nz har spredt seg med lynets hastighet.

Det har blant annet nådd til Sverige, hvor flere facebookbrukere ifølge Metro Sverige advarer hverandre:

- Hvis dere får en YouTube-link fra meg, så ikke åpne den for det er et virus som tar over mobilen din. Kopier denne teksten og advar vennene deres så ingen får problemer. P.S. Det er ikke jeg som har sendt den.

Les også

Brun Uten Sol: Ny selvbrunings pille skal minske risikoen for hudkreft

Slike har Metro Sverige satt det opp i en advarsel, som mange svenske facebookbrukere har publisert på det populære sosiale mediet.

Hvis du har klikket på den falske linken og er bekymret, bør du endre passordet til profilen din.

Pass på: Ny funksjon kan avsløre at du stalker eksen din på Facebook