Far finner sin datter lett kledd ved siden av en merkelig mann - hvem som helst kan lære noe av hans reaksjon

30/06/2021 15:21

Emma Sletta

Viralt
En søndag morgen gikk en nederlandsk far ned trappen i hjemmet sitt og gikk inn i stuen, hvor han måtte gni øynene for å se om han så riktig ut.

På sofaen lå hans 17 år gamle lettkledde datter arm i arm og lå med en ukjent tatovert mann.

Faren hadde sin frykt for hva som hadde foregått i løpet av natten på familiens sofa. Det han gjorde etterpå har fått omverdenen til å måne ned, skriver Newsner.com.

Her om dagen delte faren sin noe spesielle morgenopplevelse på oss sosiale medier Reddit. Siden da har han blitt hyllet for sin reaksjon, som få hadde mot og vilje til å gjøre.

Etter at faren hadde kommet seg etter datterens syn, satte han i gang med å lage frokost og vekket resten av familien. Han ba sin kone, sønn og yngste datter om å være stille da de satte seg ved spisebordet noen meter fra sofaen fordi det unge paret fortsatt sov på sofaen.

Svette rør forover

Plutselig ropte familien høyt: 'Unge mann.' Med det resultat at den sovende mannen fløy av sofaen og så veldig skremt ut.

"Frokosten er klar. Sitt her," sa faren, og trakk en stol fra bordet.

Den klart uvel og nervøse unge mannen ble enda mer blek da faren sa følgende:

"Jeg vil stille deg et spørsmål. Svaret du gir meg er veldig important...to deg."

Svetteperler strømmet ut i ansiktet til den unge mannen.

"Liker du kaffe?" spurte faren med et smil.

Derfra gikk praten ved frokostbordet. Og det viste seg at den unge mannen var ganske hyggelig, skriver faren i innlegget sitt på Reddit.

Det viste seg at datteren hadde kjent den unge mannen i en måned da hun lot ham overnatte på sofaen. Hun forklarte faren at han var en god og anstendig fyr - han fulgte henne til skolen hver dag, sørget for at hun gjorde lekser, tok vare på henne da hun var syk mens foreldrene hennes var på jobb. Og han var tålmodig selv da hun var i dårlig humør.

Men den unge mannen hadde ikke hatt det lett å vokse opp med voldelige foreldre og hadde derfor ikke noe sted å bo og ingen utdanning eller jobb. Siden han var 15, hadde han vært hjemløs og sovet rundt.

Etter hvert som måneder gikk og datteren fortsatt var utrolig glad i kjæresten sin som alltid smilte og var høflig og hjelpsom. Den unge mannen kom på besøk oftere og oftere, og da han ikke var der, savnet hele familien ham.

En dag tok faren og kona en stor beslutning. Han ga datterens kjæreste nøkler til huset deres slik at han kunne flytte inn på gjesterommet. Her innså faren hvor mye den unge mannen ønsket å gjøre noe og bli noe. Derfor bestemte familien seg for å sørge for at han fikk en utdanning slik at mannen, som aldri fikk lov til å være barn, fikk en sjanse i livet.

Alt dette skjedde i 2000. Siden da har datteren og kjæresten fått tre barn, og til denne dagen driver de i fellesskap en vellykket virksomhet i Nederland.