Fikk gratis valp – senere merket han at noe var helt feil

12/10/2016 10:00

Anniken Hauge

Viralt
Den unge mannen forstod seg ikke på valpen, men han fikk seg en overraskelse. Foto: Wolf Connection.
Den unge mannen forstod seg ikke på valpen, men han fikk seg en overraskelse. Foto: Wolf Connection.
Etter et par dager begynte den nye hundeeieren å undre seg veldig.

En ung mann fra Tucson i staten Arizona i USA var solgt da han så en hundevalp første gang. Hundens store øynene og ørene gikk rett i hjertet hans. Så da mannen oppdaget at hunden manglet et hjem, tvilte han ikke et sekund med å slå til, skriver den amerikanske dyresiden The Dodo.

Den nye lykkelige hundeeieren døpte hunden Neo og tok ham med hjem. Men det gikk ikke helt som forventet. Noe oppførte seg ikke som andre hunder, la eieren merke til allerede etter et par dager.

Neo var konstant stressa og nervøs og ville være med eieren sin – og kun eieren sin. Og hvis hunden og eieren kjørte seg en tur, tisset og bæsjet Neo overalt i bilen. Men når Neo ble lukket ut i hagen når eieren skulle på jobb, var valpen veldig interessert i andre hunder. Det var som om den letter etter et tett forhold hos andre hunder.

Selv om eieren satt opp et høyt gjerde i hagen, gravde eller bet Neo seg ut av hagen for å komme seg bort til andre hunder. Naboene lot valpen komme inn i husene deres, men Neo var avvisende overfor dem. Selv om de ga han godbiter, ville han bare omgås med hundene deres.

En dag fikk naboene nok av de utallige besøkene, og tok med seg Neo til kennelen Humane Society of Southern Arizona, i håp om at eieren og kennelen kunne finne en løsning på problemet. 

På kennelen så man straks at Neo ikke var en helt alminnelig hund. Det var Neos forvirrende og avvisende oppførsel overfor mennesker som fikk medarbeideren Maureen O’Neil til å bli mistenkelig. 

- Dere er klar over at dette ikke er en hund, ikke sant? Sa Maureen O’Neil da naboene kom med Neo.

Naboene fortalte at de også hadde lagt merke til at noe ikke var helt som det skulle.

Neo var en ulvehund både av utseende (ravfargede øyne, grov pels og en lang ranglete kropp) og atferd (bortsett fra eieren sin unngikk han mennesker, og lette som en gal etter en flokk å følge).

Kennelen tok straks kontakt med eieren, for å fortelle ham at Neo var en ulvehund og at man skal ha spesialtillatelse for å eie den type dyr. Den unge mannen ble veldig overrasket over beskjeden, men han gikk med på å avlevere Neo på ulvesenteret Wolf Connection i California, hvor Neo kunne leve sammen med andre ulver i et tilrettelagt reservat. 

Neo ble satt i karantene på reservatet, inntil dyrlegene var helt sikre på at det ikke feilte ham noe. Men den flokksøkende Neo greide å unnslippe innhegningen og kom seg inn til de andre ulvene, hvor han fant sammen med alfa-hunnen Maya.

Allerede den første natten Neo tilbrakte med ulvene, var han med på ulingen. Ulvesenteret er ikke i tvil om at ulvehunden har kommet riktig sted.