Folk tror ikke sine egne ører når de hører hva paprika krydder egentlig er laget av

10/02/2024 20:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Det er absolutt ikke alle som er klar over hva paprika krydder er laget av.

Paprika, et krydder som er elsket av mange og finnes i nesten alle norske kjøkken, er kjent for sin unike smak som gjør det til en fast favoritt i matlagingsrutiner. Men få vet faktisk hva paprika består av.

Dette er overraskende nyheter for mange som nå er store øyne på denne oppdagelsen.

Ifølge The Mirror har den sanne naturen til paprika nylig tiltrukket seg mye oppmerksomhet og overraskelse blant matentusiaster. I motsetning til den utbredte troen på at paprika kommer fra et eksotisk eller mytisk "paprikatre", ligger virkeligheten et annet sted.

Den rike, røde fargen og den distinkte smaken av paprika kommer faktisk fra malt og tørket paprika - den nøyaktige typen som mange av oss oppbevarer i kjøleskapene våre.

En bruker på X (tidligere kjent som Twitter) delte denne informasjonen, noe som skapte en bølge av reaksjoner på plattformen. Personen uttrykte sin forundring ved å si:

"Det var et virkelig sjokk å finne ut at paprika rett og slett er tørket og kvernet rød pepper. Jeg aner ikke hvorfor jeg trodde det kom fra et paprikatre."

Denne avsløringen har ikke bare forbløffet den opprinnelige brukeren, men har også vakt stor oppmerksomhet på nettet.

"Jeg trodde ikke på et paprikatre, men jeg så for meg at det var en spesiell krydderblanding," kommenterte en bruker, mens en annen innrømmet:

"Jeg trodde også at karri kom fra et karritre og var en blanding av forskjellige krydder."

Se det nevnte virale innlegget her.