Forskere avslører: Glem alt om intelligens - denne typen mennesker er de klokeste

Foto: Shutterstock

Det handler ikke om hva man har mellom ørene, men derimot et helt annet sted i kroppen, viser ny forskning.

Det er noe helt spesielt med de menneskene som vanligvis anses som ‘kloke’.

Om man er en besserwisser, ‘professor-typen’ eller bare en mester i Trivial Pusuit, så ser man alltid litt annerledes på de som blir stemplet som kloke.

Ofte er det jo også slik at folk med høy intelligens, også betegnet som IQ, klarer seg bedre når det handler om å aktivere hjernegymnastikken og få gang i de små grå.

I motsetning til gjennomtenkte og 'kloke mennesker', er det de som bare kaster seg ut i livet og tar mer eller mindre gode beslutninger, ofte fordi de bare følger magefølelsen.

Og det er faktisk ikke så dumt, for nå har en gruppe forskere funnet ut at det ikke er hjernen, men istedet magen som kan avgjøre hvordan mennesker tar beslutninger.

En forskergruppe fra University of Exeter har nemlig utviklet en modell og sammenlignet intelligente dyr med store hjerner med mindre dyr, skriver Metro.

Les også

Fant enorm ‘meteoritt’ på bakken utenfor landsby: Nå avslører politiet den ekle sannheten

Da viste beregningene at de små dyrene som lyttet til magefølelsen i forma av sultfølelse og romlende mage faktisk kunne overleve like lenge som de klokere og mer intelligente dyrene.

- Mange av oss kjenner at vi kan bli sure når vi er sultne og at sult kan endre atferden vår. Modellen vår forklarer hvordan det er en sammenheng mellom magen vår og de beslutningene vi tar, sier en av de ledende forskerne bak forsøket, Dr. Andrew Higginson.

Les også

Mann holdt seg for nesen da han skulle til å nyse: Da legene undersøkte ham, trodde de ikke sine egne øyne

Forsøket kan derfor være det første skrittet mot å påvise hvordan magefølelsen kan være avgjørende for hvilke avgjørelser man tar, hvilket som kjent utelukkende foregår i hjernen. 

- Det kan se ut som at mennesker behandler mye informasjon i hjernen, selv om de egentlig bare lytter til og følge magefølelser, sier Andrew Higginson.