Forskere: Disse 6 små tingene er tegn på ekte kjærlighet

07/11/2017 11:30

Anniken Hauge

Viralt
En gruppe forskere har funnet seks ting vi synes viser kjærlighet på aller beste måte.

Hva vekker kjærligheten i deg? Blomster? Kyss? Eller vennlig ord fra kjæresten?

De fleste forbinder kanskje følelsen av kjærlighet med forhold og forelskelse, men ny forskning viser faktisk at de største kildene til kjærlighet nødvendigvis ikke henger sammen med kjæresten i romantisk forstand. Det skriver Independent.

Det fastslår en gruppe forskere fra Pennsylvania State University, som har undersøkt hvilke kjærlighets-inputs vi setter mest pris på.

Og forskningsresultatet, som er publisert i The Journal of Social and Personal Relationships, har vist seg å være relatativt oppsiktvekkende. De 496 voksne respondentene fordbinder nødvendigvis ikke ekte kjærlighet med en partner.

- Vi var nysgjerrige på om størstedelen av amerikanere kunne bli enige i felleskap om hva som fikk folk til å forelske seg, eller om det var mer en individuell greie, forklarer Saeideh Heshmati, som er en av forskerne bak studiet.

- Forskningen vår viste at folk i høy grad faktisk var enige, og de tingene som gikk igjen flere ganger var ikke nødvendigvis romantiske, fastslår han.

Som en del av undersøkelsen ble de frivillige respondentene gitt 60 scenarier, hvorpå de ble spurt hvilke av disse som fikk dem til å føle mest kjærlighet.

Ifølge respondentene var disse seks scenarier de som ga dem størst følelse av kjærlighet:

1. At noen viser medfølelse i en tøff situasjon

2. Et barn som legger seg inntil en 

3. Egne kjæledyrs glede ved å se dem

4. Å få et kompliment fra en fremmed

5. At solen skinner

6. At de føler seg nær naturen

Dermed er altså ikke romantikk og forelskelse nødvendigvis de sterkeste kjærlighetsfølelsene.

- Vi erfarte at fysiske handlinger ofte blir veklagt høyere enn ord, da handlinger utløser en større følelse av kjærlighet. For eksempel var flere personer enige om at et barn som la seg inntil en, ga de mer kjærlighet enn hvis noen hadde sagt ‘jeg elsker deg’ til dem, forklarer Saeideh Heshmati.

Les også: 6 uromantiske tegn på at dere hører sammen