Han blir knust når en hjemløs kvinne innrømmer hva hun bruker matpengene hennes på

22/11/2022 12:10

Emma Sletta

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Forretningsmannen begynte å spise lunsj med en hjemløs kvinne i nærheten av kontoret hans. Ingenting kunne ha forberedt ham på det hun avslørte en dag over lunsj.

Greg Smith jobber i indre by i Orlando, Florida, USA. Han er forretningsmann og har på seg dress.

Derfor er han vant til at hjemløse og tiggere ber ham om penger - antagelig fordi han ser ut som han har mye.

Av samme grunn ble han litt overrasket da en ny kvinne dukket opp på vei til jobb. Amy Joe var annerledes. Hun ba aldri om penger. Hun bare smilte og sa:

"God morgen, sir. Ha en god dag."

En dag bestemte han seg for å invitere den snille kvinnen på lunsj.

De snakket sammen, og Amy Joe fortalte ham litt om livet sitt. De begynte å spise lunsj sammen regelmessig hver tirsdag. Og så en dag kastet Amy Joe en "bombe".

"Hun kan ikke lese. Hun røyker eller drikker ikke, har ingen narkotikamisbruk eller noe slikt. Hun hadde rett og slett aldri noen som kunne lære henne å lese. Hun fortalte meg hvor vanskelig det er for henne å finne arbeid når hun ikke kan lese. Hun sa at alle pengene hun kan få fra tigging går til å få bibliotekbøker som hjelper med lese læring, i stedet for å kjøpe MAT. Det knuste meg! Hun vil heller lære å lese for å finne en jobb enn å spise!!!," fortalte Smith.

Foto: Facebook

Derfor har de bestemt seg for å utvide lunsjordningen. Ikke bare spiser de sammen hver tirsdag. De leser også sammen, og Amy Joe øver alene resten av uken.

"Jeg ønsket å dele dette fordi det kan føre til at noen hjelper en annen person. Det er mange mennesker der ute akkurat som Amy Joe. Ikke alle er sultne og hjemløse. Noen kan være din familie eller venner. Jeg har vært heldig nok i min økonomiske situasjon til at jeg kan ta vare på Amy Joe, så det er det jeg skal gjøre."

Greg Smith har skrevet til Facebook-siden Love Really Matters, som har delt historien.