Han holdte inne sitt nys: Det burde han aldri ha gjort

14/08/2023 11:30

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du noen gang holdt inne et nys for å være høflig? Vel, du vil tenke to ganger på å gjøre det etter å ha lest dette.

En brite måtte på sykehus etter å ha holdt et nys og endte opp med å blåse et hull rett gjennom halsen hans. I en saksrapport publisert tilbake i 2017, forklarte British Medical Journal det medisinske fenomenet i en rapport med treffende tittel: "Snap, crackle and pop: when sneezing leads to crackling in the neck."

I rapporten uttalte legene at en «tidligere sprek og frisk 34 år gammel mann» møtte opp på legevaktsentralen med «endring i stemmen» etter et spesielt «kraftig nys».

"Han beskrev en poppende følelse i nakken og nakkehevelse etter at han prøvde å stoppe et nys ved å klype seg i nesen og holde munnen lukket," fortsatte rapporten.

Mannen begynte da å legge merke til noen merkelige symptomer, inkludert smerter ved svelging, en endring i stemmen, en poppende følelse og hevelse i nakken, noe som førte til at han oppsøkte lege.

Saken var enda mer bisarr gitt at mannen "nektet å spise noe skarpt" sammen med "ingen feber" eller "tegn på pustebesvær".

En av legene som skrev rapporten, Wanding Yang, sa til CNN den gang:

"Denne 34 år gamle fyren sa at han alltid prøvde å holde nyset sitt inne fordi han synes det er veldig uhygienisk å nyse inn i rommet eller i ansiktet til noen.

"Det betyr at han har holdt på nysingen de siste 30 årene eller så, men denne gangen var det annerledes [...] Heldigvis var det en veldig liten perforering. Han trengte ingen operasjon."

Heldigvis ble pasienten frisk etter å ha brukt sonde og fått antibiotika.