Håndveske laget av katt satt til salgs på nettet

20/09/2016 10:15

Anniken Hauge

Viralt
Du kan kjøpe vesken for litt over 9.000 kroner.

På den newzealandske auksjonssiden TradeMe kan du ikke kjøpe katta i sekken, men derimot en unik og ganske bisarr veske av ekte pus.

Den vil garantert vekke oppsikt på gata og ute i nattelivet, hvis du ender opp som høystbydende i auksjonen om det pelskledte motetilbehøret – det krever riktignok en viss pondus, da startprisen ligger på litt over 9.000 kroner.

Vesken med det utstoppede katteansiktet er blitt gjort gjennom håndverket til den profesjonelle konservatoren Clara Hobbs.

Hun forklarer i salgsbeskrivelsen at vesken er et uttrykk for hennes 'kunstneriske lidenskap' og lyst til å 'konstruere det surrealistiske'.

Samtidig forklarer hun at ingen dyr har blitt drept i skapelsesprosessen av den morbide vesken.

Man sender garantert ut en statement med vesken, men den er ikke noe for meg. Vi er riktignok overbeviste om at det er en kjøper der ute, sier Logan Mudge, som er talsmann for TradeMe.

- Det er en temmelig usedvanlig veske. Vi forventer at auksjonen vil tiltrekke seg masse oppmerksomhet i løpet av de neste par dagene, fortsetter talsmannen fra auksjonssiden.

Hos dyreorganisasjonen Save Animals From Exploitation blir vesken omtalt som 'respektløs' og et uttrykk for 'dårlig smak', sies det på den newzealandske hjemmesiden Stuff.

I kommentarfeltet ser man at en person kalder vesken for 'fin', mens en annen bruker spør på humoristisk vis om vedkommende selv kan blive laget til en eksklusiv veske i døden.

Det har enda ikke kommet inn noen bud på vesken.