Har du svaret? Bare 1 av 38 kan finne ut hvordan en "G" ser ut

09/05/2024 05:00

Emma

Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Du skulle tro det ville være enkelt å betegne en bokstav i alfabetet - men er det det?

Visste du at bokstaven G kan være en ekte gåte selv for de blant oss som er mest kjent med alfabetet?

En studie fra Johns Hopkins University har avslørt et fascinerende fenomen: De aller fleste mennesker klarer ikke å gjenkjenne den riktige versjonen av små bokstaver G - og enda færre kan tegne den fra minnet.

Bare én av 38 testpersoner kunne korrekt identifisere den lille bokstaven G, og ingen kunne gjengi den nøyaktig på papir. Dette resultatet er forbløffende, med tanke på hvor ofte vi møter brevet i vår daglige lesing.

– Folk vet ikke helt hvordan dette brevet ser ut, selv om de kan lese det, sier forsker Gali Ellenblum.

Det viser at selv om vi kanskje tror vi kjenner bokstavene i alfabetet vårt ut og inn, er det fortsatt overraskelser i vente.

Foto: Youtube

Michael McCloskey, seniorforfatter av studien, legger til:

"Det vi tror kan skje her, er at vi lærer formene til de fleste bokstaver delvis fordi vi må skrive dem på skolen. 'Looptail G' er noe vi aldri har lært å skrive, så det er ikke sikkert vi lærer formen like godt.

Du kan prøve å leke med deg selv: Hvilken av disse 4 G-ene er den riktige? Svaret finner du nederst i artikkelen.

Disse innsiktene har bredere implikasjoner for vår forståelse av leselæring og kan til og med ha implikasjoner for hvordan barn lærer å lese i en stadig mer digitalisert verden.

McCloskeys spekulasjoner om at barns økende bruk av digitale enheter potensielt kan påvirke deres leseferdigheter, fremhever behovet for videre forskning på vår interaksjon med språk i forskjellige formater.

Denne studien fra Johns Hopkins University åpner for en fascinerende dialog om de underliggende mekanismene i leseprosessene våre og utvider vår forståelse av den komplekse naturen til menneskelig kognisjon.

Svaret på gåten: Det riktige G er nummer 3.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.