Har du tenkt på det også? Nå kommer forklaringen på den lille lommen i jeans

09/10/2023 22:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I mange jeans er det en liten lomme – men hvorfor er den der? Du får nå forklaringen på det.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Det er naturlig nok fornuftig at det er lommer i jeans og bukser. Dette gjør det lettere å bære telefonen, nøkler, lommebok og andre ting med deg på farten.

Men i mange jeans finner du også en liten lomme, som er plassert på toppen av den vanlige lommen – og hva gjør den?

Nå får vi forklaringen på hvorfor den lille og ved første øyekast ubrukelige lommen er i jeansen vår.

Lommene kan dateres tilbake til 1890, da de ble sydd inn i Levis 'midjeoverall'.

Den gang ble de ofte brukt til lommeur, som de ikke akkurat brukes til lenger. Levi Strauss sin egen historiker, Tracey Panek, fortalte Insider noen ord om historien til lommen.

"Den eldste midjedressen i Levi Strauss-arkivet er fra 1879. Buksen hadde en klokkelomme innsydd."

"1800-talls kjeledresser hadde en enkelt baklomme under skinnlappen."

Hun forklarer så at den lille lommen aldri har blitt sydd på en dressbukse, fordi et lommeur ville vært en del av innsiden av jakken.

Verdenskrig har betydning

Ideen om å ha en liten lomme er derfor ganske meningsløs, men det er en grunn til at den fortsatt eksisterer. Interessant nok er det på grunn av andre verdenskrig – og Panek forklarer hvorfor.

"Utlommen under andre verdenskrig endte med å få de to hjørnenaglerne fjernet, da metall dermed kunne reddes til krigsinnsatsen."

"Men, hjørnenagler kom tilbake etter krigen, og det endte med at de to øverste hjørnenagler ble inkludert i designen vår, Arcuate."

"Så klokkelommen var et originalt element i de blå jeansene våre, som nagler på lommene og lærlappen, og det er for å bevare integriteten til det tidlige designet som Levi Strauss og Co. har valgt å beholde lommen." fastslår Tracey Panek.

Hun skriver også på Levis nettside at «Levis, i kjølvannet av verdenskrigen, reiste seg som et friskt og moderne merke».